Опитування показало, скільки українців упевнені у перемозі у війні з рф

    815

    Майже 80% українців вважають всіх росіян відповідальними за війну. Про це свідчать результати соціологічного опитування Міжнародного центру української перемоги (ICUV), проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва й Центром політичної соціології, оприлюднені «Опорою».

    Зазначається, що українці демонструють високу віру у перемогу — 77% повністю впевнені, 16% — скоріше вірять у перемогу. Для 70% громадян перемогою буде звільнення від ворога всіх окупованих територій України. Важливими показниками перемоги є також повернення всіх полонених і депортованих — для 60%, а також покарання воєнних злочинців — для 51%.

    Щодо відповідальності за війну — абсолютна більшість опитаних, 78%, вважає всіх росіян відповідальними за агресію. Ще 57% хочуть бачити покараними усіх, хто мав прямий стосунок до планування, схвалення, організації та скоєння воєнних злочинів.

    Близько 95% українців очікують від держави, що вона буде добиватися від рф виплати компенсації за завдані збитки під час війни.

    Загалом було опитано 2001 респондент віком від 18 років.