“Вияв сатанинської злоби”: митрополит Епіфаній прокоментував обстріл Одеси Росією

    354

    Руйнування Спасо-Преображенського собору в Одесі є черговим проявом сатанинської злоби “русского міра”

    Про це завив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, цитує заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ, митрополит Білоцерківський Євстратій Зоря.

    “Глибоко вражає і засмучує черговий вияв сатанинської злоби «русского міра» – руйнування собору в Одесі. Ця нині понівечена внаслідок російської атаки духовна і архітектурна окраса південної перлини України поповнила число кількасот українських храмів, знищених чи пошкоджених внаслідок агресії РФ”, – сказав Епіфаній.

    Він нагадав, що цей собор у 2010 році відкривав очільник РПЦ Кирило Гундяєв. Нині ж ті, кого він надалі благословляє вести війну проти України, продовжують обстрілювати Одесі та інші міста й села України.

    “Благословення Гундяєва – то прокляття, слова його – виправдання беззаконня, і дії його – служіння імперії зла”, – наголосив Епіфаній.

    Митрополит також висловив співчуття всім, хто постраждав від російського обстрілу в Одесі. Усім тим, хто досі вважає Гундяєва духовних вождем, зокрема в Україні, він побажав “прозріти й нарешті припинити потурання злу”.