Вчені засікли дивний сигнал із космосу, який повторюється кожні 22 хвилини

    1121

    Загадковий об’єкт у нашій галактиці подає незрозумілі сигнали, які поставили астрономів у глухий кут.

    Вчені засікли дивний радіосигнал, який виходить із точки на відстані 15 тисяч світлових років від нас. Вчені припускають, що його може випускати невідомий досі тип зірки, проте багато експертів ставлять цю версію під сумнів.

    Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в науковому журналі Nature.

    Незвичайний космічний об’єкт, названий GPM J1839-10, випромінює радіохвилі кожні 22 хвилини. Це неймовірно повільно порівняно з іншими джерелами пульсуючих радіохвиль. Ще дивнішим є той факт, що, як виявилося, вчені записували його понад 30 років, проте досі йому вдавалося уникати їхньої уваги.

    Більшість експертів припускають, що джерелом дивного радіосигналу, що триває близько 5 хвилин кожні 22 хвилини, є магнетар із дуже повільним обертанням. Якщо це, це суперечить даним, якими володіє сучасна наука. За словами дослідників космосу, якщо припустити, що це магнетар, цей об’єкт не повинен випромінювати радіохвилі. Але він випромінює хвилі вже принаймні 33 роки. Який би механізм не стояв за цим, він екстраординарний.

    Раніше, зазначимо, вчені вже засікли 25 дивних сигналів із космосу, які продовжують повторюватися. Жодна із запропонованих сьогодні теорій неспроможна повністю пояснити всі властивості сплесків чи його джерел.