З 1 серпня повістки в Україні вручатимуть по-новому

    3452

    В Україні з 1 серпня вручатимуть три види повісток замість чотирьох. Про це повідомила голова пресслужби Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Марія Левко, передає NV.ua.

    З її слів, наразі існує чотири види повісток, але з введенням воєнного стану не відбувається призов на строкову службу відповідно до статті 18-1 Закону про військовий обов’язок і військову службу.

    Повістки, що видаватимуть в Україні з 1 серпня:

    1. Повістка для уточнення даних. Їх вручають для уточнення та оновлення інформації про склад сім’ї, стан здоров’я військовозобов’язаних, місце роботи тощо.
    2. Повістка на проходження військово-лікарської комісії. Ця повістка за підписом начальника ТЦК зобов’язує пройти медичне обстеження. До неї додається картка дослідження та медичного огляду військовозобов’язаного. Після медкомісії у цій картці буде вказаний висновок військово-лікарської комісії про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби.
    3. Мобілізаційне розпорядження. Ця повістка вручається військовозобов’язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

    Вручати повістку мають право уповноважені представники територіальних центрів комплектування (ТЦК). Крім цього, за розпорядженням ТЦК повістки можуть вручати виконавчі органи сільських, селищних, міських рад і керівники (голови) державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

    Нагадаємо, воєнний стан та загальна мобілізація в Україні триватимуть щонайменше до 18 серпня 2023 року.