Опитування показало, що більшість українців вірять у краще майбутнє країни

    73

    Переважна більшість населення України вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з рф та після її завершення. Про це йдеться у результатах опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

    «Те, що багато українців не хочуть переїжджати в умовах серйозної загрози з боку росії, свідчить про їхню рішучість, – сказав Стівен Нікс, старший регіональний директор IRI у Євразії.

    Він також зазначив, що українці довіряють місцевому самоврядуванню у дуже складні часи.

    За словами соціологів, громадяни України планують залишатися у своїх нинішніх громадах, попри загострення ситуації у воєнний час та після війни. Так, вд 45% до 61% планують залишитися в межах свого міста, навіть якщо ситуація поблизу нього ускладниться через воєнні дії. Крім того, від 87% до 96% жителі у кожному з опитаних міст заявили, що не збираються покидати своє місто після війни.

    Соціологічне опитування також показало, що багато українців (понад 75%) схвалюють якість послуг, які надаються органами місцевого самоврядування в їхніх містах.

    Опитування було проведене серед 16 800 респондентів у 21 місті України і є одним з найбільш повних зрізів громадської думки в Україні.