Випуск нового iPhone SE з дизайном iPhone 14 та фірмовим модемом Apple відклали до 2025 року

    160

    Чутки про iPhone SE четвертого покоління циркулюють вже кілька місяців. Аналітик UBI Research Де-Джон Юн заявив, що масове виробництво iPhone SE четвертого покоління відкладено до 2025 року, про що пише корейське видання The Elec. Інші джерела згодні з тим, що пристрій буде запущено не раніше 2025 року, зокрема аналітики Мінґ-Чі Куо, Джефф Пу та Блейн Кертіс.

    У квітні Куо заявив, що наступний iPhone SE буде оснащений модемом 5G, розробленим Apple, і матиме дизайн, аналогічний до стандартного iPhone 14. Пристрій матиме 6,1-дюймовий OLED-дисплей, Face ID і плоску рамку по периметру. Однак, оскільки запуск пристрою було відкладено, плани Apple можуть змінитися.

    Повідомляється, що Apple планувала випуск власного модему як мінімум з 2018 року і придбала більшу частину бізнесу Intel із виробництва модемів для смартфонів у 2019 році. На даний момент схоже, що модем буде готовий не раніше 2025, і очікується, що всі моделі iPhone 15 і iPhone 16 будуть використовувати модеми Qualcomm.

    Поточний iPhone SE був випущений у березні 2022 року та отримав 4,7-дюймовий РК-дисплей, Touch ID, 5G, 12-мегапіксельну задню камеру та SoC Apple A15 Bionic. При ціні від 429 доларів у США – це найдоступніша модель iPhone у лінійці Apple.