Twitter почне платити власникам верифікованих акаунтів за демонстрацію реклами

    58

    Як заявив нещодавно Ілон Маск (Elon Musk), незабаром соціальна мережа Twitter, що належить йому, впровадить новий спосіб монетизації матеріалів. Верифікованим авторам контенту почнуть платити за рекламу у їхніх відповідях — на першому етапі на ці цілі виділено близько $5 млн.

    Маск підкреслив, що йдеться саме про власників верифікованих облікових записів і зараховуватися системою будуть покази лише верифікованим користувачам. З того часу, як Маск придбав Twitter, компанія відчайдушно шукає нові способи отримання нових доходів на тлі відходу низки рекламодавців — з політичних та інших мотивів.

    Не виключається, що нововведення пов’язане з приходом нового глави Twitter – Лінди Яккаріно (Linda Yaccarino), яка має великий досвід організації рекламного бізнесу в NBCUniversal, де вона раніше працювала на керівних посадах.

    У березні Маск заявляв, що сервіс заробляє 5-6 центів з кожної години використання користувачем платформи і потенційно здатний збільшити цей показник до 15 або більше центів завдяки більш релевантній і своєчасній рекламі.

    Тим часом Twitter, поряд з Meta, YouTube і TikTok може потрапити під пильну увагу регуляторів після того, як місцева група BEUC, що займається захистом прав споживачів, поскаржилася до Єврокомісії на те, що онлайн-платформи імовірно сприяють просуванню матеріалів про криптоактиви, що вводять в оману.

    Сьогодні американські регулятори позиваються з криптоплатформами на кшталт Coinbase і Binance, крім того, торішній колапс FTX викликав загальне занепокоєння рівнем захищеності користувачів, що діють на ринку криптоактивів на кшталт біткоїнів або Ether. Минулого місяця Євросоюз прийняв перше у світі всеосяжне зведення правил для регулювання обігу криптоактивів (MiCa). У своїй скарзі BEUC заявила, що продовження демонстрації реклами криптоактивів, що вводить в оману, на платформах соціальних мереж — нечесна комерційна практика, здатна завдати серйозної шкоди користувачам, включаючи втрату значних сум.