Що робити, якщо ноутбук почав шуміти голосніше – поради експертів

    80

    Якщо вашому гаджету більше року і раніше він не видавав такий звук, можливо, йому потрібне чищення системи охолодження від пилу.

    Згодом кожен власник ноутбука може зіткнутися з підвищеним шумом, що походить від його пристрою. Портал Trusted Reviews повідомляє про можливі причини цього явища та пропонує поради щодо вирішення цієї проблеми.

    Якщо ви недавно придбали новий ноутбук, шум, ймовірно, є природним звуком, що виникає внаслідок роботи внутрішнього вентилятора. Однак, якщо вашому пристрою більше року і раніше він не давав такого шуму, то можливо, йому потрібне чищення системи охолодження від пилу.

    Часто така проблема виникає через накопичення пилу в отворах пристрою. Компоненти ноутбука нагріваються, і вентилятори намагаються знизити температуру поверхонь.

    Вам потрібно просто очистити компоненти пристрою від невеликих твердих частинок. Іноді цього можна досягти, просто підставивши трубку пилососа, що працює, до вентиляційних отворів ноутбука.

    Якщо ця дія не допомагає, потрібно буде розібрати ноутбук. Однак, у такому разі краще довірити цю роботу фахівцям сервісного центру, оскільки шум може спричинити не лише пил, а й несправність окремих компонентів. Важливо показати пристрій професіоналам для аналізу та ремонту.