Науковці знайшли приховану корисну функцію в бездротових навушниках AirPods

    58

    Дослідники по-новому глянули на функцію Live Listen у AirPods.

    Нове дослідження вчених показало, що навушники AirPods від компанії Apple можуть стати бюджетною альтернативою слуховим апаратам.

    Результати експерименту докладно описані у статті журналу iScience.

    У науковій публікації йдеться про те, що «яблучний» гаджет здатний покращувати слух користувачів при пошкодженні вушних каналів. Дослідники по-новому глянули на функцію Live Listen в AirPods, яка, найімовірніше, маловідома більшості користувачів. Вона дозволяє чути співрозмовника в галасливій обстановці, або якщо він говорить на іншому кінці приміщення.

    У кількох експериментах дослідники порівняли базові слухові апарати за 1500 доларів та моделі преміум-класу за 10 000 доларів, AirPods 2 та AirPods Pro, елітну версію навушників з функцією шумозаглушення. 21 особа з різними рівнями втрати слуху перевірила кожен із чотирьох пристроїв.

    • У результаті AirPods Pro працювали майже так само, як звичайні слухові апарати в тихій обстановці і трохи поступалися моделям преміум-класу.
    • AirPods 2 показали себе гірше, але все ж таки допомагали піддослідним чути чіткіше, ніж без слухових апаратів.
    • У шумному середовищі AirPods Pro працювали порівняно зі слуховими апаратами преміум-класу, але тільки тоді, коли шум долинав збоку.
    • Коли шум долинав попереду, вони разом з AirPods 2 не змогли покращити слух учасників.

    У США AirPods 2 продаються в роздріб за ціною 129 доларів, а AirPods Pro – 249 доларів. Слухові апарати набагато дорожчі. Вчені вважають, що їхня наукова робота може підштовхнути виробників до впровадження у навушники функцій для людей із втратою слуху.

    Джерело: cell.com