Apple підняла ціни на підписки Apple Music, Apple TV+ та Apple One

    353

    Компанія Apple з сьогоднішнього дня підвищує вартість підписки для американських користувачів на музичний сервіс Apple Music та потоковий відеосервіс Apple TV+. Одночасно збільшується вартість пакету Apple One. Це вперше, коли Apple підвищує вартість підписки на Music, TV+ та Apple One у США.

    Щомісячна оплата Apple Music підвищується на 1 долар для індивідуальних передплатників та на 2 долари для сімейного використання. Apple TV+ подорожчає на 2 долари (має лише один рівень, який підтримує функцію Family Sharing на всіх тарифних планах). Apple One подорожчає на 3 долари на місяць.

    Як заявляє Apple, підвищення вартості передплати Apple Music пов’язане зі збільшенням витрат на ліцензування. За словами компанії, внаслідок зміни цін, артисти та автори пісень зароблятимуть більше на кожній потоковій трансляції. Що стосується подорожчання передплати на Apple TV+, компанія заявляє, що підвищення ціни відображає зростаючий каталог оригінальних телешоу та фільмів.

    Тарифи Apple Music тепер такі:

    • Індивідуальний: $10,99 на місяць (було $9,99)
    • Сімейний: $16,99 на місяць (було $14,99)
    • Індивідуальний річний: $109 на рік (було $99)

    Передплати Apple TV+ будуть:

    • Щомісячна: $6,99 на місяць (було $4,99)
    • Річна: $69 на рік (було $49,99)

    Пакет Apple One тепер вартує:

    • Індивідуальний: $16,95 на місяць (було $14,95)
    • Сімейний: $22,95 на місяць (було $19,95)
    • Premier: $32,95 на місяць (було $29,95)

    Компанія Apple вважає, що ціни на послуги залишаються конкурентоспроможними. На відміну від своїх конкурентів, послуги Apple мають більше функцій у стандартній комплектації. Наприклад, у сервісі Apple Music доступне аудіо без втрат і об’ємний звук без додаткової плати, на відміну від Spotify, який зараз взагалі не пропонує подібні функції та очікується, що після їх появи за них стягуватиметься додаткова плата. Аналогічно, Apple TV+ не вимагає додаткової плати за високу якість відео – 4K HDR входить до стандартної передплати.

    Користувачам в інших країнах також слід очікувати на пропорційне підвищення цін від сьогодні. Передплатники отримуватимуть повідомлення про заплановане підвищення цін за 30 днів до продовження послуги за вищою ціною.

    Джерело: 9to5Mac