Ілон Маск показав гігантську «Мехазілу» у роботі: вежа встановлює космічний корабель Starship на Super Heavy

    2224

    Засновник Tesla і SpaceX опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter відеоролик, що демонструє гігантську вежу з механізованою рукою під назвою “Мехазіла” (Mechazilla) , яка буде використовуватися, щоб “зловити” ракету-носій Super Heavy і космічний корабель Starship при приземленні.

    У ролику показано прискорений запис того, як “Мехазіла” встановлює космічний корабель Starship на ракету-носій Super Heavy Booster.

    Раніше Ілон Маск заявив, що в майбутньому процес повернення ракети-носія Super Heavy і космічного корабля Starship на Землю відбуватиметься виключно за допомогою “Мехазіли”.

    Mechazilla призначена для підвищення надійності посадки, при цьому конструкція дуже складна та дорога. SpaceX вдалося успішно посадити прототип космічного корабля Starship SN15 тільки при п’ятому запуску. Усі ентузіасти чекають, коли відбудеться орбітальний старт.

    Ще на початку року планувалося, що корабель Starship SN24 та ракета-носій Super Heavy Booster 7 повинні вирушити на орбіту влітку, проте планам не судилося збутися.

    Джерело: twitter.com