Космічна катапульта SpinLaunch вдесяте успішно відправила на орбіту корисне навантаження

    7493

    Компанія SpinLaunch повідомила про результати десятого успішного льотного випробування своєї технології безракетного запуску космічних апаратів системи Orbital Launch. У ході випробування компанія запустила на орбіту корисне навантаження NASA, після чого його вдалося повернути на Землю, щоб проаналізувати вплив стресових навантажень на компоненти.

    Як виявилося, елементи супутників можуть пережити такий екстремальний запуск. Адже за такої технології запуску прискорення становило до 10 000 g, а сам «снаряд» розганяється до швидкості 8000 км/год. Це дозволяє запускати невеликі вантажі на орбіту, причому набагато дешевше, ніж за допомогою ракет.

    «Десяті льотні випробування є переломним моментом для компанії SpinLaunch. Сьогодні ми надаємо можливість використовувати систему суборбітального прискорювача нашим клієнтам, стратегічним партнерам та дослідницьким групам. Отримані в ході льотних випробувань дані та висновки будуть безцінними як для SpinLaunch (оскільки ми продовжуємо розробку системи Orbital Launch), так і для наших клієнтів, які сподіваються, що ми надамо для них недорогий, високоякісний та стійкий доступ до космосу» – заявив Джонатан Яні, засновник та генеральний директор компанії SpinLaunch.

    SpinLaunch розробляє свою технологію запуску з 2015 року, хоча пуски почалися тільки в минулому році. У компанії стверджують, що їх метод набагато екологічніший і набагато безпечніший, ніж класичні ракети.

    Джерело: businesswire.com



    • інші новини