Samsung припинить постачати «нерозумну» побутову техніку до кінця 2023 року

    938

    До кінця 2023 року компанія Samsung має намір випускати 100% побутової техніки з підтримкою Wi-Fi. Це дозволить інтегрувати їх у розумну екосистему SmartThings і виконувати ряд «розумних» функцій. Крім того, виробник має намір перевести всі пульти для телевізорів на живлення від сонячної енергії.

    Як повідомляє портал Android Authority, пристрої, призначені для розумного будинку, фактично здобувають перемогу на ринку побутової техніки. На виставці IFA 2022, що проходить у Берліні, Samsung заявила, що вся техніка компанії до кінця 2023 року буде оснащена Wi-Fi модулями – на це у виробника залишилося трохи більше року. Передбачається, що на той час нову побутову техніку, включаючи холодильники, пральні машини, сушарки та духовки, очищувачі повітря та мікрохвильові печі, кондиціонери та інші пристрої можна буде включати в систему розумного будинку.

    Анонс Samsung є частиною більшої програми з забезпечення екостійкості та енергоефективності. Підключення до мережі не є самоціллю, а способом керувати всією домашньою інфраструктурою за допомогою екосистеми SmartThings з персоналізованими налаштуваннями. Зокрема новий режим AI Energy Mode в екосистемі компанії забезпечить оптимальні екобезпечні налаштування. Наприклад, розумний будинок може порадити закрити жалюзі для скорочення витрати енергії на роботу кондиціонера. Або, наприклад, можливе автоматичне визначення типу тканини сушаркою для запуску оптимального режиму сушіння замість роботи на повну потужність.

    У Samsung заявляють, що комбінація функціональності розумної та енергоефективнішої побутової техніки дозволить у перспективі знизити щомісячні витрати електрики на 30%. Звичайно, це залежить від готовності покупця витратитись на будівництво повної екосистеми розумного будинку.

    Ще одне важливе, хоч і дрібне оновлення політики компанії стосується повного переходу на пульти для ТБ на сонячних елементах живлення. Деякі серії телевізорів Samsung на кшталт Frame вже поставляються з пультами, що не використовують батареї, але в майбутньому подібна політика поширюватиметься на всі телевізори компанії. Очікується, що за сім років це дозволить знизити витрати батарей на 200 млн екземплярів.

    Перед виставкою вже повідомлялося, що Samsung має намір стати “брендом № 1 з енергоефективності у сфері побутової техніки”, націленим на побудову розумного будинку з нульовим рівнем викиду вуглецю.

    Джерело: androidauthority.com



    • інші новини