NASA та Axiom Space повідомили, коли відбудеться другий туристичний політ на МКС

    161

    Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США та приватна аерокосмічна компанія Axiom Space підписали угоду, в рамках якої наступного року на Міжнародну космічну станцію буде доставлено приватну місію. Повідомлення про це з’явилося на офіційній сторінці NASA.

    “NASA і Axiom Space підписали контракт на проведення другої приватної місії астронавтів на Міжнародну космічну станцію, яка має відбутися в другому кварталі 2023 року”, – сказано в повідомленні аерокосмічного відомства.

    Майбутня місія отримала назву Axiom Mission 2 (Ax-2). Чотири астронавти вирушать у політ до МКС на кораблі Crew Dragon компанії SpaceX, який буде виведений у космічний простір за допомогою ракети-носія Falcon 9. Пуск ракети планується провести з майданчика Космічного центру імені Кеннеді у Флориді. Екіпаж проведе 10 днів на борту МКС, після чого повернеться на Землю кораблем Crew Dragon.

    Axiom Space, яка є оператором місії, має представити NASA чотирьох кандидатів основного складу екіпажу, а також їхніх дублерів. Після цього кандидатури всіх членів екіпажу мають затвердити комісією, до складу якої увійдуть представники країн-учасниць проєкту МКС. Коли екіпаж буде затверджено, його учасники розпочнуть підготовку до польоту, щоб наступного року вирушити у подорож на орбітальну станцію.

    Джерело: NASA



    • інші новини