США та Ізраїль готують нову зброю для протистояння Ірану

    135

    Йдеться про безпілотні катери, які будуть здатні розвинути швидкість до 145 км/год, і це буде далеко не єдиною їхньою перевагою.

    Безпілотні катери, що розвивають швидкість 145 км/год, вже використовують для виконання оперативних завдань спільно з безпілотними літальними апаратами. Тільки тепер Сполучені Штати хочуть розширити застосування нової техніки у боротьбі з іранською загрозою, діючи разом із союзниками — Ізраїлем та Саудівською Аравією.

    Розробкою військових роботів нового покоління зайнялися в США давно, а оперативне застосування нових плавзасобів почалося близько шести місяців тому. У планах до літа 2023 року на бойове чергування запустити до 100 одиниць нової безпілотної техніки, яка буде розгорнута на жвавих морських маршрутах – від Суецького каналу до Африканського рогу і далі – до Перської затоки та узбережжя Ірану.

    Це буде кілька типів безпілотних катерів, які будуть оснащені знімальною апаратурою та пристроями, що передають, які забезпечують отримання розвідінформації в режимі реального часу. Зовні одні будуть схожі на звичайний моторний човен, але при цьому матимуть унікальну швидкість – до 78 вузлів (145 км/год). Інші нагадуватимуть яхту з однією щоглою, а їх «вітрилом» буде сонячна батарея, що дозволяє зберігати автономність до півроку.

    Джерело: cursorinfo.co.il



    • інші новини