Соцмережу Трампа Truth Social не пустили в Google Play Store через погану модерацію контенту

    94

    Додаток соціальної мережі колишнього президента США Дональда Трампа Truth Social все ще не схвалено для поширення в Google Play Store через неефективну систему модерації контенту, повідомив у вівторок представник Google.

    Ця затримка погано відбивається на розвитку соціальної мережі. Смартфони на базі Android складають близько 40% американського ринку і без магазину Google Play Store ця частина користувачів не має можливості завантажити Truth Social на свої пристрої. На даний момент додаток Truth Social доступний тільки в Apple App Store (з 21 лютого цього року).

    «19 серпня ми повідомили Truth Social про кілька порушень стандартних правил у їх додатку і повторили, що наявність ефективних систем модерації контенту користувача є умовою для запуску будь-якої програми в Google Play. Ми також висловили Truth Social занепокоєння щодо порушень політики Play Store, яка забороняє такий контент, як фізичні загрози та підбурювання до насильства, — йдеться у заяві Google. — Минулого тижня Truth Social направила лист у відповідь, у якому визнала наші зауваження і повідомила, що працює над вирішенням цих проблем».

    Truth Social дозволила Трампу знову з’явитися в соціальних мережах більш ніж через рік після того, як його було заблоковано в Twitter, Facebook і YouTube через заворушення в Капітолії США 6 січня 2021 року, коли його звинуватили в розміщенні повідомлень, що підбурюють до насильства.

    Компанія-розробник TMTG пообіцяла забезпечити у Truth Social «захоплююче та вільне від цензури спілкування» для тієї частини аудиторії, яка вважає, що її погляди на такі гострі теми, як результат президентських виборів 2020 року, були навмисно видалені з основних соціальних платформ.

    TMTG активно співпрацює з Hive, компанією з Сан-Франциско, яка займається розробкою системи модерації на основі штучного інтелекту, щоб фільтрувати у додатку відвертий контент, заклики до розпалювання ненависті, знущань та насильства.

    Рішення, що робити з контентом, зазначеним ІІ Hive, ухвалюють живі модератори. І хоча загальний масштаб робіт TMTG над модерацією неясний, згідно з оголошенням на сайті, компанія здійснює активний набір фахівців на посаду «адміністратора контенту», в обов’язки яких входитиме перевірка «матеріалів, розміщених користувачами на Truth Social на предмет їх відповідності встановленим правилам спільноти».

    Джерело: Reuters



    • інші новини