Інтернет Starlink приходить на круїзні судна: SpaceX підписала перший контракт із оператором морських круїзів

    102

    Круїзна компанія Royal Caribbean Cruises пропонуватиме гостям під час подорожей доступ до швидкого інтернету, забезпеченням якого займеться компанія SpaceX з її супутниковою мережею Starlink. Це дозволить вивести якість відпочинку на новий рівень.

    Партнерство Royal Caribbean і SpaceX — спроба змінити традиційну ситуацію, коли на круїзних морських лайнерах відсутній якісний та недорогий доступ до мережі. Повідомляється, що впровадження технології вже розпочалося на всіх кораблях компанії, а закінчення оснащення лайнерів закінчиться на початку наступного року.

    За словами голови Royal Caribbean Джейсона Ліберті (Jason Liberty), технологія забезпечить на кораблях інтернет-з’єднання, яке «змінює правила гри». Зокрема, це дозволить підвищити якість та доступність деяких інтернет-сервісів, що потребують великої ширини каналу — на зразок використання відеострімнгових служб та відеодзвінків.

    Згідно із заявою SpaceX, інтернет-сервіс компанії дозволить зробити круїзи Royal Caribbean “ще більш розкішними”. Відомо, що угруповання Starlink, що знаходяться на низькій навколоземній орбіті, налічує сьогодні близько 2800 супутників.

    У червні федеральна комісія зв’язку США схвалила надання супутникового інтернету Starlink пасажирам та екіпажам суден та літаків, а також водіям вантажівок. Анонс Royal Caribbean відбувся невдовзі після того, як з’явилася інформація про партнерство SpaceX з оператором T-Mobile для забезпечення супутниками Starlink зв’язку зі смартфонами, що в перспективі дозволить спілкуватися в будь-якій точці планети.

    Крім круїзної компанії, SpaceX підписала попередні угоди з деякими комерційними авіаперевізниками для надання Wi-Fi на борту авіалайнерів. Зокрема, поки що йдеться про авіакомпанії Hawaiian Airlines і JSX.

    Джерело: CNBC



    • інші новини