Цікаві факти з автомобільного світу, про які ви навіть не підозрюєте!

    204

    На небі та на землі є речі, про які філософам і не снилося. Є факти, в які важко повірити. Є реальні історії, які здаються казками. Є навіть казки, які абсолютно реальні. Сьогодні ми розповімо вам 3 цікаві факти з автомобільного світу, про які ви, мабуть, навіть не підозрювали!

    Автомобіль з найбільшим у світі пробігом

    Volvo P1800 – одна з найбільш культових моделей шведського виробника. Цей автомобіль асоціюється в першу чергу з двома речами – фільмом «Святий», у фільмуванні якого він був залучений в 1962 році та… потраплянням до Книги рекордів Гіннеса у 2014 році. У ній він постає як автомобіль із найбільшим пробігом у світі. Автомобіль належав Ірвіну Гордону, який проїхав на ньому 4 890 992 км.

    Цей результат був встановлений як офіційний світовий рекорд дистанції, пройденої одним автомобілем та одним водієм. Власник Volvo помер у 2018 році. На той час, після 52 років використання автомобіля, його одометр показував 5,15 мільйона км. Звісно, такий кілометраж не міг би бути пройдений без ремонтів. Якщо ви також бажаєте, щоб ваш автомобіль прослужив вам як найдовше, звертайтесь у найкращий магазин запчастин.

    Закон про Червоний прапор

    «Людина з червоним прапором» — так називається дитяча книжка про початки автомобільної промисловості. Головний герой історії – маленький хлопчик, батько якого працює на посаді людини з червоним прапорцем. Що робить цей чоловік? Він біжить перед транспортним засобом, що рухається, щоб попередити пішоходів. Але насправді ця казка зовсім не казка. Це історія з реального життя.

    «Закон про червоний прапор» — це реальний Закон з 1865 року. У Сполученому Королівстві закон запровадив заборону на рух парових омнібусів без людини, яка біжить приблизно на 55 метрів перед транспортним засобом. Якою була роль цього працівника? Він мав попередити інших учасників дорожнього руху про наближення омнібуса.

    На знак небезпеки він мав тримати червоний прапор, а вночі – ліхтар. Водночас закон обмежував швидкість омнібуса до 3 км/год у місті та 6 км/год за містом. Для порівняння – максимальна швидкість, яку могли розвивати омнібуси, становила 25 км/год.

    Перші у світі автоперегони

    Говорячи про історію автомобілебудування, не можна не згадати перші змагання в цій галузі, а саме перші у світі автоперегони. Вони відбулися 22 липня 1894 року на трасі Париж-Руан. Їх ініціатором був П’єр Жіффар, головний редактор французької щоденної газети Le Petit Journal.

    Для участі в перегонах було зареєстровано 102 автомобілі, з яких, після попередніх кваліфікаційних раундів, до головного ралі були допущені 21 автомобіль з паровими, електричними двигунами та двигунами внутрішнього згоряння. Маршрут перегонів становив 126 км, а учасники стартували з інтервалом у 30 секунд. Що найцікавіше – переможцем став не той учасник, який першим перетнув фінішну лінію. Кінцевий результат також залежав від комфорту та безпеки водіння.