“Ланет” під’єднався до супутникового інтернету Starlink

    371

    У компанії заявили, що вже встановлені термінали й антени, але у яких регіонах України вони працюють, не розголошується.

    Інтернет-провайдер “Ланет” під’єднав свою гігабітну мережу до супутникового інтернету Starlink від компанії SpaceX Ілона Маска. Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

    Пресслужба зазначає, що “Ланет” уже отримав термінали й антени для підключення Starlink за допомогою Міністерства цифрової трансформації та Державної служби спеціального зв’язку України. Обладнання дозволить провайдеру “закрити критичні потреби”, забезпечити підтримку та функціонування мережі, доки існує високий ризик втрати зв’язку в умовах бойових дій.

    “У ці непрості часи інтернет-зв’язок важливий, як ніколи: бути в курсі всіх подій, допомагати ЗСУ знищувати ворога, воювати на інформаційному фронті, написати рідним і близьким теплі слова підтримки”, — написав провайдер у дописі та прикріпив фото антени, встановленої на невідомий дах.

    У коментарі користувачі поцікавилися, в яких регіонах “Ланет” страхується технологією Starlink, проте провайдер заявив, що ця інформація не розголошується.


    Раніше керівник із розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Мстислав Банік розповів, де і коли з’явиться доступ до Інтернету Starlink в Україні. За його словами, термінали доставляють обмеженими партіями, насамперед у регіони, де ведуться бойові дії та зруйнована інфраструктура Інтернет-провайдерів.

    Джерело: focus.ua



    • інші новини