Полагодь сам iPhone: подробиці про програму самостійного ремонту від Apple

    111

    Буде створено інтернет-магазин із продажу запасних частин.

    Минулого тижня відбулася маленька революція. Apple оголосила, що має намір продавати запасні частини для ремонту iPhone та iMac усім охочим. Програма самостійного ремонту спочатку стартує в США на початку наступного року, а пізніше до неї зможуть приєднатися користувачі в інших країнах. Тепер з’явилися подробиці, як це працюватиме.

    Витягти деталі вдалося виданню MacRumors, яке придбало у своє розпорядження внутрішню службову записку Apple. Так, у ній сказано, що на сайті служби підтримки з’явиться посібник з ремонту, а також буде створено інтернет-магазин, який спеціалізується на продажі офіційних комплектуючих. Сама Apple керувати роботою магазину не буде, а доручить це якійсь третій компанії. Хто обраний партнером, не повідомляється.

    Очікується, що спочатку на полицях інтернет-магазину можна буде знайти близько 200 запчастин і спеціалізованих інструментів, що дозволяють замінити дисплей, акумулятор або камери. Згодом асортимент комплектуючих збільшиться. Чимало користувачів з ентузіазмом і позитивно сприйняли ініціативу Apple, вони впевнені, що своїми діями компанія поклала край ремонтному рабству.

    А ось ціла низка експертів дуже скептично налаштована. Вони вважають, що дозволити обивателям самим ремонтувати складну техніку — не найкраща витівка. Спочатку вони чекають хвилю зламаних iPhone, а все через те, що за їх ремонт візьмуться дилетанти. Але Apple – компанія продумана, тому вона напевно зробить все, щоб убезпечити себе від позовів горе-ремонтників, яким буде відмовлено у гарантії через варварське вторгнення у нутрощі пристроїв.



    • інші новини