50+48+48+48 Мп. Sony Xperia 1 IV отримає революційну камеру

    174

    Компанія нарешті повністю відмовиться від 12-мегапіксельних датчиків.

    Флагмани індустрії продовжують щільно триматися за 12-мегапіксельні сенсори, які давно вже використовуються в iPhone, топових моделях Samsung і Sony – і все ніяк не підуть на спокій. При тому, що інші виробники почали активно застосовувати більш якісні сенсори вищої роздільної здатності та іншого оптичного формату. Але, якщо вірити витоку, як мінімум для Sony в наступному році справа зрушиться з мертвої точки. Причому цей рух, якщо дані японського джерела підтвердяться, тягне на революцію.

    Якщо в нинішньому Sony Xperia 1 III використовуються три сенсори по 12 Мп, то в Xperia 1 IV їх буде вже чотири, причому роздільна здатність трьох складе 48 Мп, а четвертого – 50 Мп! Однак важлива не тільки роздільна здатність, але і розмір пікселів – і тут з цим теж все добре: мінімальний розмір – 0,8 мкм, максимальний – 1,12 мкм. Загалом, Sony може повністю переформатувати камеру свого наступного флагмана – і це рішення, яке назрівало давно: на жаль, нинішні флагмани Sony не в змозі змагатися з камерами новітніх iPhone, а також флагманів Huawei і Xiaomi.

    Sony анонсувала офіційний захід, він відбудеться 26 жовтня. Однак в цей день Xperia 1 IV представлений не буде – смартфон вийде тільки в наступному році.