Вчені: засуха може викликати гострий дефіцит кави і цукру

    62

    Шведські вчені попередили про майбутню нестачу кави та цукру. Її причиною може стати посуха, яка буде викликана серйозними кліматичними змінами.

    Дослідники зі Стокгольмського інституту довкілля опублікували доповідь, в якій повідомляється, що до 2099 року до 59% урожаю основних сільськогосподарських культур можуть бути знищені посухою.

    В першу чергу потепління торкнеться виробництва кави і цукру. Постачання цукрової тростини скоротяться на 58,5%, урожай кави сорту арабіка знизиться на 45,2%, а сорту робуста – на 23,5%. Позитивні зміни покаже тільки пшениця – її врожаї збільшаться на 14%.

    На думку вчених, найбільш згубний вплив на продовольчу промисловість в світі надасть екологічна ситуація в Китаї, США і Бразилії. Через збої в постачаннях з цих держав ситуація прийме критичний характер, що може привести до народних хвилювань.

    Нагадаємо, в травні 2020 року міжнародна команда екологів і фахівців з вивчення Землі зійшлися на думці, що до 2300 рівень Світового океану підніметься на п’ять метрів. А минулого тижня американські вчені повідомили, що до 2060 року через зміни вітрів в Європу прийде екстремальна погода.







    • новини партнерів

    • не пропусти

    • магазин