Джеф Безос бере з собою у космос 82-річну бабусю

    142

    Нещодавно генеральний директор Amazon Джефф Безос заявив, що полетить в космос 20 липня. Таким чином він має стати першим мільярдером, який полетить у космос. 

    Та тепер він у своєму Інстаграмі повідомив, що четвертим пасажиром стане 82-річна Уоллі Фанк (Wally Funk), учасниця програми «Меркурій 13» (Mercury 13).

    Вона була першою жінкою-інспектором з безпеки польотів в Національній раді з безпеки на транспорті і першою жінкою-інспектором Федерального авіаційного агентства, а також одним з учасників Mercury 13.

    За плечима Уоллі Фанк понад 19 000 годин польотів. У 1961 році Уоллі Фанк була кращою в своєму класі в рамках програми «Жінка в космосі Меркурій 13».

    Незважаючи на завершення навчання, програма була скасована, і ніхто з тринадцяти не полетів.

    “Вони сказали мені, що я впоралася краще і виконала роботу швидше, ніж будь-який з хлопців. Я чотири рази звертався до НАСА. Я говорила, що хочу стати космонавтом, але мене ніхто не взяв. Я не думала, що коли-небудь піднімуся нагору. Для мене це велика пригода”, – Уоллі Фанк.

    Цікаво, що на даний момент більше 150 000 чоловік підписали петицію проти повернення Джеффа Безоса на Землю після його космічного польоту.



    • інші новини