Nokia X60: 6000 мАг, 200 Мп, вигнутий екран і ніякої Android

    54

    HMD Global, схоже, готує перші смартфони під управлінням ОС Huawei HarmonyOS.

    За даними тайваньських ЗМІ, HMD Global готує лінійку топових смартфонів Nokia X60 Series – і ці пристрої дійсно зможуть здивувати своїми параметрами. А почати слід з того, що вони не отримають Android: замість неї буде використовуватися фірмова операційна система Huawei HarmonyOS!

    Нагадаємо, практично відразу після прем’єри користувальницької версії HarmonyOS 2.0 в мережі стали з’являтися чутки про те, що деякі компанії розглядають її для своїх смартфонів. Тоді мова йшла про китайських виробників, але HMD Global зі своїм брендом Nokia куди більш відома. Якщо компанія випустить смартфони під управлінням HarmonyOS, то це буде світовий прецедент і велика перемога Huawei.

    Як пише джерело, в серії буде дві моделі – Nokia X60 і Nokia X60 Pro, причому їх випуск очікується вже в цьому році. Пристроям, крім операційної системи Huawei, приписують вигнуті екрани, підтримку 5G, акумулятор ємністю 6000 мАг і багатомодульні камери з основним датчиком на 200 Мп. Потрібно відзначити, що чутки про 200-мегапіксельні камери останнім часом активізувалися: таку, наприклад, може отримати Xiaomi Mi 12.



    • інші новини