iPhone 13 все ближче: топова SoC Apple A15 вже запущена у виробництво на заводі TSMC

    65

    Однокристальна система Apple A15 проводиться за нормами 5-нанометрового технологічного процесу N5P другого покоління.

    Сьогодні джерела повідомили про те, що компанія TSMC розпочала виробництво однокристальних систем Apple A15 для смартфонів iPhone нового покоління. Також повідомляється, що за обсягом замовлень Apple A15 випереджає Apple A14, оскільки Apple очікує, що попит на серію iPhone 13 буде вищим, ніж на iPhone 12.

    Однокристальна система Apple A15 проводиться за нормами 5-нанометрового технологічного процесу N5P другого покоління. Продуктивність Apple A15 збільшиться, як мінімум, на 20% в порівнянні з Apple A14, при цьому знову буде зменшено енергоспоживання.

    Інформація про початок виробництва Apple A15 для iPhone 13 вказує на те, що Apple поки що не відчуває проблем з нестачею напівпровідників, необхідних для нової флагманської однокристальної системи.

    На початку квітня ресурс DigiTimes заявив, що компанія TSMC почне масові постачання однокристальних систем Apple A15 для смартфонів iPhone 13 вже в травні цього року, з випередженням графіка.

    Минулого року випуск серії iPhone 12 відклали на жовтень через епідемію, але в цьому році очікується, що Apple представить і випустить iPhone 15 в вересні цього року.