Астронавт НАСА порівняла враження від польоту на «Союзі» і Crew Dragon

    3993

    Відмінності є, вони стосуються перевантажень, різних відчуттів при викиді парашута, але їх не можна назвати суттєвими.

    55-річна Шеннон Вокер (Shannon Walker), астронавт НАСА, порівняла в ході останнього інтерв’ю враження від польоту на космічному кораблі «Союз» і американському Crew Dragon.

    За словами американки, відмінності є, вони стосуються перевантажень, різних відчуттів при викиді парашута, але їх не можна назвати суттєвими.

    Є відмінності, але вони не дуже суттєві. Рівень перевантаження в кожному з них різний, не гірше і не краще, просто різний, те ж саме і на етапі повернення – різне навантаження, різні відчуття при викиді парашута, наприклад, в Crew Dragon проводиш менше часу під парашутом, ніж в «Союзі», – Шеннон Вокер.

    Шеннон Вокер зазначила, що посадка на воду на кораблі Crew Dragon здалася її трохи м’якшою, ніж в капсулі “Союзу”, при цьому додавши, що між кораблями багато схожого.

    Цієї неділі корабель Crew Dragon повернувся на Землю після першого регулярного рейсу на МКС. Крім Шеннон Вокер на борту були астронавти НАСА Майк Хопкінс (Michael Hopkins) і Віктор Гловер (Victor Glover), а також японець Соїті Ногучі (Soichi Noguchi). Вони пробули на борту МКС півроку.