iOS 14 зберігає дані навіть після видалення додатків

    45

    Дані зберігаються на смартфоні локально, вони використовуються при повторній установці додатків. Повністю видалити їх допоможе тільки скидання.

    Один з користувачів Reddit з ніком blackmolecule поділився історією про те, що iOS 14 зберігає призначені для користувача дані додатків навіть після того, як ті були видалені з пристрою. Він навів приклад з мобільним клієнтом популярної гумористичної платформи 9gag, але ситуація, мабуть, не обмежується окремими додатками.

    Користувач виявив, що на смартфоні зберігаються дані, які можна використовувати повторно після переустановлення програми. Цей висновок він зробив після того, як видалив додаток 9gag. Після установки він автоматично його авторизував, не запитуючи облікові дані. Спочатку він подумав, що додаток зберігає дані в iCloud або зв’язці ключів. У хмарному сховищі нічого не було, як і згадок про 9gag в зв’язці ключів.

    Таким чином, додатки можуть зберігати дані локально, і iOS не видаляє їх, навіть якщо програми не синхронізуються з iCloud. Єдиний спосіб розв’язати цю проблему — зробити повне скидання пристрою до заводських налаштувань і заодно перевірити резервні копії iCloud і зв’язку ключів на предмет будь-яких слідів.

    Реддітор порівнює таку поведінку системи з файлами cookie, від яких неможливо позбутися без повного перезавантаження пристрою. Для деяких користувачів це може виявитися серйозною проблемою конфіденційності. Зрозуміло, це не означає, що дані програми на пристрої використовуються для відстеження користувачів, але було б доречним для Apple уможливити повністю стирати їх при видаленні додатків.