Через рік Windows 10 зміниться дуже сильно. Що нас чекає в новій версії ОС

    1057

    Зміни в дизайні та функціональності будуть кардинальними.

    Компанія Microsoft внесе великі зміни в призначений для користувача інтерфейс і функціональність в свою операційну систему Windows 10 в наступному році.

    Про майбутні зміни розповів тематичний ресурс PCOnline, проаналізувавши офіційні скріншоти і оголошення, зроблені компанією на заходах на кшталт Build 2020. Мова йде про велике оновленні Windows 10 21H1, яке буде випущене в першій половині року.

    Значно зміниться призначений для користувача інтерфейс, він стане більше орієнтований на сенсорне управління і покращиться організація багатозадачності.

    Покращена версія файлового менеджера File Explorer UWP (Universal Windows Platform), яка зараз прихована в коді Windows 10, з великою ймовірністю замінить існуючу програму File Explorer. Нова версія більше орієнтована на сенсорне управління, включаючи великі значки і оптимізовані інтервали між елементами.

    Меню «Пуск» відійде від «Живих плиток» за замовчуванням. Втім, розробники зможуть активувати функціональність «Живих плиток» за бажанням.

    Нова функція Focus Search дозволить після натискання Alt+Space шукати додатки і довільні файли в системі, а також проводити пошук онлайн. Відзначається, що Focus Search буде краще індексувати локальні об’єкти, включаючи довільні файли, багато типів яких зараз не беруться пошуком Windows. Судячи з усього, Focus Search дуже схожий на Spotlight на комп’ютерах Apple.

    Пропрацюють і фірмовий браузер Edge. З’явиться бічна панель пошуку, яка дозволить проводити пошук за ключовими словами, не залишаючи поточну сторінку.

    Відзначимо, що перед виходом Windows 10 21H1 нас чекає ще осіннє оновлення Windows 10, яке не принесе істотних нововведень.

    Джерело: ixbt.com