Проблеми Zoom тільки наростають. Тисячі акаунтів продають за копійки і навіть роздають безкоштовно

    370

    Багато компаній, включаючи Google, заборонили співробітникам використовувати додаток.

    Вкрай популярний сервіс Zoom судитимуть через вразливості. У мережу злили тисячі призначених для користувача відео.

    Понад 530000 облікових записів популярного сервісу для віддаленого конференц-зв’язку Zoom продаються на різних хакерських форумах за лічені копійки, а в деяких випадках роздаються безкоштовно.

    Ціна на платні облікові записи становить менш як 0,002 цента, причому в цю суму входять адреси електронної пошти, паролі, URL-адресу особистої конференції і HostKey, який авторизує користувача як лідера конференції.

    Деякі з цих облікових записів Zoom пропонуються безкоштовно на хакерських форумах, щоб охочі могли використовувати їх на свій розсуд. Ці дані збираються через численні проломи в системі безпеки Zoom, які були виявлені за останні тижні.

    Згідно з інформацією різних джерел, в число постраждалих входять такі компанії, як Chase, Citibank, а також численні школи і університети, які використовують Zoom для віддаленої освіти. Корпоративні комп’ютери або мережі тепер також можуть стати жертвами хакерів через Zoom.

    Користувачам радять змінити паролі в Zoom, крім того, багато компаній, включаючи Google, заборонили співробітникам використовувати додаток.

    Раніше акціонер Zoom Video Communications Inc. Майкл Дріу (Michael Drieu) подав колективний позов, в якому він звинуватив компанію в шахрайстві та приховуванні проблем в системі безпеки, що перешкодили подальшому зростанню акцій Zoom.

    Джерело: ixbt.com