Тепер акумулятори смартфонів Huawei і Honor будуть жити довше. У EMUI з’явилася нова функція

    154

    Функція Smart Charging Mode продовжує час життя акумулятора.

    Ван Ченглу (Wang Chenglu), президент департаменту програмного забезпечення Huawei Consumer BG, представив нову функцію оболонки EMUI для деяких смартфонів Honor і Huawei. Функція називається Smart Charging Mode, вона призначена для захисту акумулятора пристрою.

    Смартфони здебільшого працюють від літієвих батареях і мають різний ступінь старіння і зниження ємності батареї. При неправильному використанні процес старіння батареї може бути прискорений. Саме це і змусило розробників додати в EMUI функцію розумної зарядки Smart Charging Mode, яка ефективно визначає ступінь старіння батареї і продовжує термін її служби завдяки розумному управлінню параметрами під час зарядки.
    При активації Smart Charging Mode система вивчає, як власник використовує смартфон під час зарядки, а також коли він зазвичай відключає смартфон від зарядного пристрою, знижуючи швидкість при наближенні ємності до 100%. Це запобігає перезаряду акумулятора.

    Під час нічної зарядки процес зупиниться після досягнення 80%, а повна зарядка буде зроблена тільки під ранок. Якщо вам не потрібна ця функція, завжди можна її відключити в розділі «Налаштування»> «Акумулятор»> «Додаткові настройки батареї»> «Режим інтелектуальної зарядки».

    Першими смартфонами, які отримали цю функцію стали пристрої лінійок Huawei Mate 30 і Honor V30. Найближчим часом вона з’явиться на інших пристроях брендів.

    Джерело: ixbt.com