Xiaomi знімає з продажу смартфони без підтримки 5G

    174

    Поки відомо тільки про модель Mi CC9 Pro, але за нею підуть і інші смартфони Xiaomi без підтримки 5G.

    У лютому цього року Xiaomi випустила серію флагманських смартфонів Mi 10, однією з ключових особливостей яких є підтримка стільникових мереж п’ятого покоління. Разом з цим компанія вирішила поступово перевести свої мобільні пристрої на цю технологію і прибрати залишилися 4G-моделей з продажу в Китаї.

    Віце-президент Xiaomi і виконавчий директор Redmi Лу Вейбін (Lu Weibing) днями повідомив, що Mi CC9 Pro (відомий за межами Китаю, як Mi Note 10) та інші апарати вартістю від 2000 юанів (близько $285) і вище будуть зняті з продажу. Таким чином компанія планує позбутися від 4G-смартфонів в середньому і високому сегментах.

    Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition став першим смартфоном китайського виробника, який зумів піднятися на вершину рейтингу DXOMARK. Пристрій одержав 121 бал за камеру з сенсором на 108 Мп, залишивши позаду iPhone 11 Pro Max і Galaxy Note 10+. Відтоді ситуація змінилася – Xiaomi випустила міжнародну версію Mi CC9 Pro (Mi Note 10), яка в рівній мірі комплектується чипсетом Snapdragon 730G і пентакамерою зі 108-мегапіксельним сенсором, а лідером рейтингу DXOMARK став Xiaomi Mi 10 Pro.

    З роздрібного продажу ці моделі, ймовірно, незабаром зникнуть, але не відразу. На зміну їм прийдуть нові смартфони, які вже не отримають тільки LTE-модифікацій. Серед них – Redmi K30 5G, його анонс очікується 24 березня.