Google випустить новий Chromecast Ultra на базі Android TV та з пультом ДУ

    155

    Нова модель медіаплеєра буде підтримувати контент 4K HDR і підключення до пристроїв через Wi-Fi або Bluetooth.

    Інтернет-гігант Google готує до виходу в другому поколінні донгла Chromecast Ultra. Він, за словами джерел, перетвориться з пристрою для трансляції зображень з мобільних пристроїв на великий екран в повноцінну ТВ-приставку на базі Android TV, але при цьому збереже колишні компактні розміри. З його допомогою користувачі отримають доступ до таких додатків, як YouTube TV, Netflix, Disney+, Hulu і багатьох інших.

    Вихід Chromecast Ultra другого покоління, що розробляється під кодовою назвою Sabrina, відбудеться в 2020 році. Форм-фактор нового пристрою залишиться колишнім, але з’явиться одне важливе доповнення у вигляді пульта дистанційного керування. Зовнішній пульт буде являти собою щось середнє між пультом Daydream View і пультом Apple TV. Він отримає вбудований мікрофон і спеціальну кнопку для Google Асистента, щоб управляти приставкою за допомогою голосу.

    Відзначається, що зовні Chromecast Ultra другого покоління буде нагадувати випущений у 2018 році Chromecast третього покоління з типовим логотипом у вигляді літери «G» і роз’ємом HDMI. Новинка повинна заповнити існуючу прогалину на ринку, де багато користувачів шукають компактний медіаплеєр, що працює на повноцінній версії Android TV.

    Інформації про терміни виходу і вартість нового Chromecast Ultra поки немає. Є версія, що спочатку Google планував представити його разом з Pixel 4a на конференції Google I/O 2020 у травні. А оскільки захід скасували через епідемію коронавірусу, питання про дату дебюту нових продуктів залишається відкритим.

     



    • інші новини