TCL показала два складних смартфони: гнучкий і розсувний

    76

    В наш час, коли смартфони стають практично однаковими по дизайну і характеристиках, все ще є виробники, які не бояться експериментувати і намагаються винайти цікаві форм-фактори для мобільних пристроїв.

    Так, компанія TCL продемонструвала два концептуальних смартфони, що використовують складні дисплеї. Витоки про смартфони надходили і раніше, тепер стала доступна офіційна інформація. Перший смартфон розкладається на три секції, другий — розсувається в ширину.

    Гнучкі панелі для першого смартфона розроблені TCL-CSOT, внутрішнім підрозділом компанії. Технологія гнучких OLED дисплеїв дозволяє 10-ти дюймовому планшету складатися в 6,65-дюймовий пристрій зі співвідношенням сторін 20,8:9 і роздільною здатністю 3K. При цьому в смартфоні використовуються дві різні петлі – Dragon Hinge і Butterfly Hinge, складаються відповідно всередину (як в Galaxy Fold) і назовні (як у Mate X). Їх комбінація забезпечує потрійний вигин, що виглядає досить цікаво на тлі «подвійних» конкурентів.

    Інша конструкція також досить смілива — смартфон розширюється в бік, при цьому екран виходить зсередини корпусу. Таким чином, розсувний екран збільшується з 6,75 до 7,8 дюйма. Даний процес повністю автоматизований, ручне висування не допускається. Коли розмір екрану змінюється, призначений для користувача інтерфейс адаптується до більшого дисплею, надаючи додаткові функції, такі як поділ екрану і багатозадачність.

    Інформація про ціни і терміни виходу пристроїв на даний момент недоступна.

    Джерело: GSMArena



    • інші новини