Google просить Білий дім зняти заборону на роботу з Huawei

    84

    Серед тих, хто першою через санкцій США відлучила Huawei від американських технологій, стала корпорація Alphabet, до складу якої входить Google. Не дотримання вимог Білого дому могло вийти компанії боком, і вона це добре розуміла. Сам пошуковий гігант зберігає спокій і до недавнього часу нічого в його діях не видавало стурбованості тим, що він змушений був відлучити Huawei від GMS-версії Android.

    Але те, з яким ентузіазмом китайська компанія кинулася створювати власну екосистему, не може не турбувати Google. Адже якщо Huawei вдасться запропонувати власні сервіси і операційну систему, які виявляться життєздатними, немає гарантії, що інші китайські компанії не долучаться до цієї ініціативи і ми не станемо свідками народження китайського варіанту GMS-версії Android.

    Більш того, в рамках торгової війни з США уряд Китаю може підтримати ініціативу Huawei і буде стимулювати перехід інших компаній на конкуруючу з Android платформу. Якщо цей сценарій почне розвиватися, як мінімум, ринок Китаю Google може втратити. А разом з ним піде пристойна частка доходів.

    Схоже, що справи у Huawei просуваються непогано і Google це розуміє. Усвідомлюючи навислу загрозу, компанія звернулася до уряду США з проханням дозволити їй відновити повноцінну співпрацю з китайською компанією. Вона просить видати їй генеральну ліцензію на право роботи з Huawei. Як скоро звернення буде розглянуто, невідомо.

    Джерело: androidauthority.com