Samsung Galaxy S20 може отримати 120 Гц при роздільній здатності WQHD+

    140

    Samsung вважає за краще наділяти свої флагмани найкращими дисплеями. Не стали винятком і пристрої серії Galaxy S20, а екран Galaxy S20 Ultra й зовсім удостоївся від фахівців DisplayMate найвищої оцінки А+ і титулу кращого на ринку.

    Новий Dynamic AMOLED дисплей став вершиною інженерної думки Samsung, його роздільна здатність склало WQHD+ і частота оновлення 120 Гц. Але така частота привілей тільки для FullHD+, а все заради енергозбереження.

    Як виявилося, є режими, коли смартфон автоматично переходить на кадрову частоту 60 Гц. Це відбувається тоді, коли заряд акумулятора знижується до 5%, якщо батарейка раптом нагрівається до 42 градусів, а також при запуску деяких програм (наприклад, Google Maps і камера).

    Далеко не всім користувачам сподобалися ті обмеження, які компанія ввела в частині кадрової частоти в 120 Гц. Був оголошений збір голосів під петицією, де Samsung закликали випустити оновлення, що дозволяє розкрити весь потенціал матриці і використовувати частоту оновлення 120 Гц при максимальній роздільній здатності WQHD+.

    Можливо, компанія прислухалася до думки користувачів і готує апдейт, який дозволить встановлювати кадрову частоту 120 Гц при максимальній роздільній здатності 3200х1440 пікселів. Крім того, з’явиться динамічний режим, який дозволить знайти потрібний баланс між автономністю і частотою оновлення. Але коли чекати таке оновлення, не повідомляється.

    Джерело: twitter.com