Instagram оголосив війну фотошопу. Цифрові художники і творчі особистості в шоці

    100

    Їх не видно на вкладці «Цікаве», але можна знайти в профілі авторів.

    Соціальна мережа Instagram раптово почала боротьбу з відредагованими в Photoshop та іншими засобами фотографіями і картинками.

    Багато користувачів помітили, що в основній стрічці деякі зображення розмиті. Як виявилося, в Instagram почали відзначати змінені зображення як «неправдиву інформацію».

    Це торкнулося не тільки злісних підробок, але і оброблених «заради мистецтва» художниками і просто творчими особистостями картинок. У мережі вже почав розгоратися скандал з приводу такої «дискримінації» цифрового мистецтва.

    Оригінальні публікації можна побачити в стрічці або профілі користувача, але при спробі розгорнути картинку на повний екран, може з’явитися попередження.

    Даний крок був зроблений в рамках боротьби Facebook з фальшивими новинами та іншою помилковою інформацією. Зазначені як «помилкова інформація» публікації Instagram намагається заховати і утруднити їх пошук.

    У довідковому центрі Instagram пояснюються дії з «неправдивою інформацією»:

    “Якщо експерти з перевірки фактів виявляють неправдиву інформацію в Instagram, ми ускладнюємо її пошук, застосовуючи фільтри в розділах “Цікаве” і “хештег”.

    Джерело: TheVerge