Ландшафт Денксія, унікальні кольорові гори в Китаї (фото)

1387

Червоні гори в китайській провінції Ганьсу готові посперечатися за звання дива природи з найвідомішими на землі природними пам’ятками. Тому що цей куточок планети ні в чому не поступається озеру Лагуна Колорадо в Болівії, Піщаним Хвилям Арізони, або, наприклад, вулкану Даллол в Ефіопії.

Ландшафт Денксія (Zhangye Danxia Landform) – як правильно називаються ці гори – геологічний парк в північно-західній частині Китаю. Сьогодні ці місця переживають немов друге народження. Колись тут проходив легендарний Шовковий Шлях і життя в місцевому містечку Zhangye била ключем. Потім часи благоденства пішли, і про місто все забули. І вже в наші дні сюди знову прийшли люди – тисячі туристів тепер приїжджають, щоб помилуватися незвичайним природним ландшафтом – переливаються різнобарвними горами.

Незвичайність кольору кам’яної породи, втім, можуть легко пояснити геологи: це результат взаємодії червоного пісковика і осадових порід протягом більше 24 мільйонів років. Отримані у підсумку «шари» були зігнуті тектонічними плитами, тими ж, що відповідальні за формування Гімалаїв. Вітер і дощ закінчили роботу, створюючи гірські формування дивних химерних форм – стовпи, вежі, яри, долини і кам’яні водоспади, всі різних кольорів, форм і розмірів.

Втім, вся ця нудна наукова інформація мало цікава численним туристам. Вони приїжджають до ландшафту Денксія за романтикою – побачити разючі за красою скельні утворення химерних забарвлень.

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (1)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (2)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (3)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (4)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (5)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (6)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (7)

Ландшафт Денксія, кольорові гори в Китаї (8)