Печера Меліссані (8 фото)

1196

Печера Меліссані знаходиться на східному узбережжі острова Кефалонія в Греції. Вона розташована приблизно в 2 км від міста Самі і в 10 км від міста Аргостолі. Печери оточені лісами, а на заході лежить гірський схил. Пропонуємо вам подивитися на це чарівне місце.

Довжина печери – 100 м, причому близько третини її довжини займає озеро. Вода в озері солонувата – неприємна суміш морської та солодкої води. Печера знаходиться приблизно в 500 м від моря, а рівень води в озері знаходиться на метр вище рівня моря.

Вода піднімається з системи печер на глибині 30 м з одного боку печери і тече в інший кінець печери. Це вирахували в 1959 році за допомогою спеціальних експериментів з фарбою.

Печера, колись складалася з двох великих гротів, обрушилася кілька тисяч років тому. Сьогодні печера має форму літери «В» та два великих затоплених залу з островом в середині.

У першому гроті є велике овальне отвір на поверхні, куди проникає сонячне світло. Друга печера являє собою величезний грот з аркової дахом і численними сталактитами і сталагмітамі. Лучше всього відвідувати печери в розпал яскравого сонячного дня. Екскурсії проводяться на човнах в обидва грота.

Печера Меліссані (8 фото) (1)

Печера Меліссані (8 фото) (2)

Печера Меліссані (8 фото) (3)

Печера Меліссані (8 фото) (4)

Печера Меліссані (8 фото) (5)

Печера Меліссані (8 фото) (6)

Печера Меліссані (8 фото) (7)

Печера Меліссані (8 фото) (8)