Романтичний замок Амбрас, Австрія (21 фото)

592

Замок Амбрас (нім. Schloss Ambras) – замок-музей в Інсбруку, Австрія. Є однією з основних визначних пам’яток міста. Її культурно-історичне значення тісно пов’язане з ерцгерцогом Фердинандом II. Підноситься над південно-східною частиною Інсбрука замок Амбрас має романтичну історію виникнення: він був побудований на місці середньовічної фортеці за наказом ерцгерцога Фердинанда II для його коханої – Філіппіни Вельцер.

Другий син імператора Фердинанда I, не дотягував за своїм соціальним становищем до королівської сім’ї, тому обвінчався з дівчиною таємно, а плодом їхньої любові стали не тільки прекрасні діти, але й унікальний за красою замок, збудований в ренесансному стилі.

Палацовий комплекс Амбрас складається з двох замків – Верхнього і Нижнього. У Верхньому замку знаходиться портретна галерея, присвячена найвпливовішому сімейству Австрії – Габсбургам. Двісті живописних полотен належать пензлю Тиціана, Веласкеса і Ван-Дейка.

У Нижньому замку розташовується Палата мистецтв і чудасій, що містить багату колекцію музичних інструментів, наукових приладів і незвичайних предметів і портретів дивних людей, зібраних по всьому світу. Там же знаходиться Збройовий зал, що складається з виставки лицарських обладунків. У величезному Іспанському залі, довжиною в сорок три метри і прикрашеному в стилі епохи Відродження, щорічно влаштовується Інсбрукський фестиваль давньої музики.

Мальовничий парк, навколо замку Амбрас оформлений у французькому і англійському стилі. На його території можна зустріти штучні водоспади і витончені містки, звивисті доріжки і невеликі скелі, пишні квіткові клумби і змішаний ліс, невеликі озера з качками і павичами і античні гроти. Околиці замку можна побачити з його високих веж.



• не пропусти