Неповторний середньовічний замок Хоенверфен, Австрія (14 фото)

3154

Австрійський замок Хоенверфен (нім. Festung Hohenwerfen) височить над долиною річки Зальцах, що протікає в сорока кілометрах від Зальцбурга. Перший варіант захисної споруди був побудований в кінці XI століття. Сучасний вигляд Хоенверфен придбав в XVI-XVII століттях. У 1623 році в замку з’явилася ціла серія веж, одна з яких призначалася для гарматної батареї.

З початку XIX століття Хоенверфен став занепадати, в XX столітті (з 30-х до кінця 80-х) його використовували в якості тренувального поліцейського табору.

Сьогодні замок Хоенверфен перетворений на музей. Туристи можуть відвідати його з березня по листопад. Вхідний квиток відкриває доступ до всіх виставок і музеїв Хоенверфену, екскурсії по внутрішнім залах, аудіогід і незабутнє шоу хижих птахів, що проходить два-три рази на день.

Піднятися до замку можна двома способами: на своїх двох і за допомогою фунікулера (в останньому випадку ціна квитка може бути збільшена). При підйомі можна помилуватися на розташовані на півдні масивні скелясті гори, мальовничу річку Зальцах.

Екскурсія по замку проводиться німецькомовним гідом, одягненим у середньовічний одяг. Туристи знайомляться з внутрішнім пристроєм замку, проходячи через численні зали, сходи, арки, темниці, каплиці. Піднімаються вони й на дзвіницю, з якої відкривається захоплюючий вид на навколишні ліси і гори.

Влітку у дворі Хоенверфену влаштовуються лицарські турніри, оригінальні вистави, концерти і фестивалі. У замку є свій ресторан, що пропонує відвідувачам страви середньовічної кухні. На території Хоенверфену працює перший в історії Австрії Музей соколиного полювання, експозиція якого складається з опудал диких птахів і мисливської атрибутики.



• не пропусти