Найбільший цегляний міст у світі, міст Гельчтальбрюкке, Німеччина (13 фото)

1183

Міст Гельчтальбрюкке є найбільшим цегляним мостом у світі, розташовується в Німеччині на Саксонія-Франконскій залізничній магістралі.

Будівництво унікальної чотириповерхової цегляної будови, що з’єднує кордони долини річки Гельч, почалося в 1846 році. Так, як місцеві землі були насичені глиною, архітектори і будівельники не знайшли нічого кращого, ніж спорудити міст з цегли, така конструкція обходилася набагато дешевше металевої.

Використавши близько 26 мільйонів цеглин, майстри закінчили роботу над Гельчтальбрюкке в 1851 році. Конструкція мала значні розміри: висота мосту – 78, довжина – 574 метри.

Будівництво було досить складним завданням: тонкість землі, на якій повинні були стояти палі, спонукали дизайнера Андреаса Шуберта та головного інженера Роберта Вільке придумати вихід з важкого становища і він був знайдений. На те, щоб реалізувати задум і створити 29 прольотів, були кинуті величезні людські сили: 1736 робітників працювали над цим складним завданням, 31 з них загинув на виробництві.

Наприкінці XX століття Саксонія-Франконська магістраль була реконструйована, сьогодні по мосту Гельчтальбрюкк поїзди проходять зі швидкістю 160 кілометрів на годину та значно спрощують життя жителям Німеччини та Європи.

Міст Гельчтальбрюкке викликає чималий інтерес серед туристів, недалеко від нього, на висоті 150 метрів, знаходиться прив’язний аеростат, з якого відкривається приголомшливий вид на долину річки Гельч.



• не пропусти