Дивні здатності нашого тіла

1372

Ми прагнемо полетіти в інші галактики, забуваючи, що поки не до кінця вивчили власне тіло.

Адже організм досі сповнений загадок, які просто не в силах розгадати сучасна медицина. Більшу частину змін, що відбуваються в тілі людина навіть не помічає – що говорити, якщо мозок втрачає контроль над організмом вночі. А ось і ще кілька дивних дій, які робить наше тіло без нашого ж відома.

Почервоніння шкіри


Коли ми лякаємося або бачимо людину, яка нам дуже подобається, наше обличчя трохи червоніє. Капіляри на щоках розширюються, пропускаючи через себе підвищений кровотік. Вчені до цих пір не можуть зрозуміти, для чого цей механізм потрібен природі.

Зміна зросту


Між хребцями у нас є спеціальні міжхребетні диски. Вони функціонують як амортизатори. Згідно з останніми дослідженнями, до вечора людина стає приблизно на один сантиметр нижче зростом – завдяки стисненню цих амортизаторів.

Сам собі ліхтарик


Згідно зі статтею, опублікованою в 2009 році журналом The Guardian, японські дослідники змогли зафіксувати біолюмінесценції людини за допомогою надчутливої ​​камери. Це випромінювання дуже слабке, щоб помітити його людським оком. Однак група дослідників працює над препаратом, що підсилює цю дивну здатність. Судячи з усього, скоро ми зможемо обійтися взагалі без ліхтариків.

Фармацевтична лабораторія


Наше тіло представляє собою справжнісіньку лабораторію. Організм може виробити навіть свій власний аспірин. Британські вчені виявили, що люди, які їли фрукти і овочі з високим вмістом бензойної кислоти, легше справляються з хвороботворними мікробами. Також вони з’ясували, що рівень саліцилової кислоти у вегетаріанців вищий.

Мозок не контролює тіло


Відповідно до нового дослідження П’єра Луїджі, кров’яний тиск, частота серцевих скорочень, температура тіла, дихання, а також деякі інші функції організму стають безладними, коли ми входимо у фазу швидкого сну. Іншими словами, мозок втрачає повний контроль, і наші тіла роблять все, що хочуть.

Сміх вбиває біль


Коли ми сміємося, наші тіла виробляють ендорфіни, які є болезаспокійливими, виробленими нервовою системою і гіпофізом. За даними журналу Scientific American, ендорфіни здатні підвищити загальний больовий поріг. Так що, сміх не тільки найкращі ліки, але і відмінний профілактичний засіб.

Печінка трудоголік


Печінка працює більше, ніж будь-який інший орган або залоза в людському тілі, за винятком, можливо, головного мозку. Вчені вважають, що печінка виконує близько 500 окремих функцій, в тому числі виробляє альбумін і зберігає деякі вітаміни. У цій багатозадачності є і зворотна сторона: печінка схильна до численних нездужань.



• не пропусти