Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (Нью-Мексико, США). Фото

328

Французький фізик Луї де Бройль був упевнений, що єдина проблема сучасності полягає в тому, чи зуміє людина пережити свої власні винаходи. Мабуть, він мав рацію, адже з кожним роком людство розширює горизонти своїх можливостей. ХХ століття запам’ятався підкоренням космосу, в новому тисячолітті люди всерйоз мають намір зробити космопрогулянки буденним явищем. Мабуть, для кораблів, які будуть борознити простори всесвіту, в американському штаті Нью-Мексико закінчується будівництво першого в світі космопорту.

Вартість епатажного проекту, що став світовою сенсацією, – $ 209 млн. Компанія Virgin Galactic не побоялася інвестувати кошти у перший в світі космопорт для комерційних пасажирських польотів, уклавши договір про його оренду на 20 років. У серпні 2012 року тут пройшли перші суборбітальні польоти.

Космопорт має всю необхідну інфраструктуру, вона включає: аеродром, стартові майданчики, термінал і ангари, центр аварійного реагування, а також тут забезпечено дорожнє сполучення. Передбачено, що з космопорту можуть здійснюватися запуски туристичних ракет, як горизонтального зльоту, так і вертикального.

Комплекс побудований в пустелі Jornada del Muerto, штат Нью-Мексико. Його офіційне відкриття відбулося в 2010 році, однак роботи з його модернізації все ще тривають. Планується, що до 2013 року космопорт вже буде приймати перших відвідувачів. Крім безпосередньо польотів, туристи зможуть ознайомитися з інтерактивними експозиціями, присвяченим космічних польотів.

Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (1)

Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (2)

Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (3)

Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (4)

Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (5)

Перший у світі космопорт для кораблів, що борознять простори Всесвіту (6)



• не пропусти