Секрети та правила оформлення ванної з глянцевого журналу (фото)

1713

Будь-який будинок розділений на зони, частина яких оформляється зазвичай для свого задоволення, а частина з урахуванням інтересів гостей. Ванна кімната, нехай навіть невеличка, зрештою має найбільший вплив на загальне враження про будинок і його господарів. Створення гарного, функціонального і модного інтер’єру – набагато простіше завдання, ніж може здатися, потрібно лише прислухатися до простих порад.

Правильно продуманий інтер’єр ванної кімнати – це той інтер`єр, який об’єднує форму з функціональністю. В огляді буде зроблено наголос на першу складову, але не можна забувати і про другу.

1. Стиль

Різноманітність стилів інтер'єру ванної кімнати
Різноманітність стилів інтер’єру ванної кімнати
Інтер'єр в тосканському стилі
Інтер’єр в тосканському стилі

У ванній кімнаті є можливість створити унікальний стиль, що відрізняється від загального стилю будинку. Фактично, це навіть необхідність. Навіть маленька ванна повинна перетворитися на окремий дивовижний світ, що дозволяє втекти від повсякденності і монотонності. Найкращими ідеями стануть теми, навіяні вікторіанською епохою. Середземноморським, голлівудським або богемским стилем, у яких є свій неповторний характер. Втім, цікаві так само інтер’єри ванних кімнат, оформлені в індустріальному або рустикальном стилях, вони мають зовсім іншу атмосферу.

2. Умивальник

Мармурова раковина з бронзовим змішувачем на дерев'яній стільниці
Мармурова раковина на дерев’яній стільниці
Оригінальні раковини у ванній
Оригінальні раковини у ванній

Умивальник з тумбою у ванній кімнаті, мабуть, можна вважати одним з головних предметів, що визначають стиль декору. Він займає значну площу і виділяється з-посеред інших деталей. Тому це має бути не просто умивальник, краще придивитися до вінтажних моделей у стилі арт-деко. Вони популярні в усьому світі.

3. Колір

Колір фуксії в інтер'єрі від Flegel's Construction
Колір фуксії в інтер’єрі від Flegel’s Construction
Різноманітність колірної гами в інтер'єрі ванних кімнат
Різноманітність колірної гами в інтер’єрі ванних кімнат

Найчастіше дизайнери не радять у невеликих приміщеннях використовувати занадто багато кольорів і відтінків. Краще вибрати 2-3 з нейтральної колірної гами. Але у випадку з ванною кімнатою про це правило можна забути. Можна бути вільним у своєму виборі. Переважання рожевого, бузкового, кольору фуксії допоможе створити романтичну атмосферу, а ось золотий, чорний і срібний служитимуть як нейтральний фон для створення елегантного інтер’єру.

4. Живі стіни

Шпалери в інтер'єрі ванної кімнати
Шпалери в інтер’єрі ванної кімнати

Інтер’єр – це не тільки колірна гама, це ще й матеріали. У сучасних ванних кімнатах для оформлення стін все частіше використовують шпалери, хоча б частково. І цьому є пояснення. Шпалери дозволяють доповнити інтер`єр візерунком і текстурою, роблять вони це з легкістю. Вибір їх нескінченний, можна підібрати на будь-який смак.

5. Дзеркала

Дзеркала в інтер'єрі ванної
Дзеркала в інтер’єрі ванної

Якщо умивальник – це основа ванної кімнати, то дзеркало на стіні можна порівняти з кремом на торті. Воно повинно повністю відповідати стилю умивальника, щоб підкреслити загальну тематику кімнати. Все має значення – і форма, і рама. Кожна деталь важлива, оскільки може змінити весь вигляд ванної.

6. Освітлення

Powder-Room-14

Ніхто не очікує, заходячи у ванну, побачити там сяючий сотнями вогнів палац. Не потрібно перейматися з приводу розмірів. Замість цього краще застосувати кілька прийомів, що дозволяють візуально розширити простір. Освітлення може зіграти тут основну роль. Люстри і світильники, що поєднуються з дзеркалами та умивальником, допоможуть перетворити ванну на мрію. Не забувайте, що поняття правильного освітлення не є синонімом яскравого освітлення. Ванна кімната з приглушеним світлом буде виглядати набагато цікавіше і роскішніше.

7. Прикраси

Картини у ванній кімнаті від Royal Home Improvements
Картини у ванній кімнаті від Royal Home Improvements
Дзеркала в інтер'єрі ванної
Дзеркала в інтер’єрі ванної

Щоб ваша ванна кімната засяяла, потрібно створити більше вільного простору. Жодних зайвих дрібниць. Вдалим рішенням буде гарна настінна прикраса, чи оригінальна ваза зі свіжими квітами на туалетному столику.