Де відпочити на природі біля Києва? 7 класних місць, куди легко доїхати

4435

Коли хочеться втекти в дрімучі ліси, але часу малувато, шукайте можливості біля свого міста. Пікнік з друзями можна влаштувати й на ВДНГ чи в лісі поблизу. Та якщо хочеться поїхати якомога далі від натовпу та розпеченого асфальту, вирушайте в село. Якщо ви житель Києва — обирайте одне з місць у нашій підбірці!

Ржищів в Обухівському районі

Мало хто чув про це містечко на Київщині. Але цікавого тут багато: фортеця, парк сучасної культури, Спасо-Преображенський монастир, Іван-гора. Найнезвичайніша пам’ятка — напівзатоплена церква з дзвіницею. Утворилося таке незвичне місце після затоплення Канівського водосховища у 1972 році. Дістатися до церкви на острові можна на човні від причалу або по довгому мосту від берега. У центрі міста можна посидіти в “Трипільському парку” зі скульптурами.

Зоопарк “12 місяців”, Вишгородський район

Чудове місце, щоб поїхати туди з дітьми. Та й дорослим цікаво буде послухати, чому в носорога є ріг, скільки верблюд обходиться без води. На великій площі парку знайдеться місце для відпочинку й пікніку. Тут можна відвідати копію замку Ноншвайн, як на заставці Волта Діснея, пограти в мінігольф, пострибати на батутах.

Страусина ферма в селі Чубинське, Бориспільський район

Поблизу села Чубинське, серед соснового лісу й річечок, можна відвідати страусову ферму. Ви побачите, як живуть екзотичні птахи, навіть зможете погладити й погодувати їх. Ферма займає площу 18 га, тож ви точно знайдете місце без людей для відпочинку з сім’єю. А додому повернетеся з величезними сувенірами — яйцями страуса.

Резиденція “Межигір’я”

Колишній маєток Януковича став для українців пам’ятником корупції. Зараз тут не живуть президенти, а величезний природний комплекс зустрічає відвідувачів. Гості можуть відвідати не тільки клубний будинок “Хонка”, оздоровчий комплекс, гараж з колекцією автівок, а й кінний клуб, спорткомплекс, спа-центр, зоопарк, парк зі штучними озерцями.

Парк настільки великий, що тут проводять екскурсії на електрокарах, можна орендувати самокат чи велосипед і провести весь день в “Межигір’ї”.

Етнографічний комплекс “Українське село” в Бузовій

Всього 15 км від Києва по Житомирській трасі — і ви подорожуєте в часі. На території комплексу є 5 автентичних поліських хат, де можна заночувати. Усі вони обладнані глиняною піччю, іконами, лавами, килимами. Крім такої цікавинки, тут є зоопарк, церква, сауни й місця для відпочинку з мангалами. Для дітей проводять майстер-класи з гончарства, випічки хліба, створенню ляльок-мотанок.

Палац Остен-Сакен, село Немішаєве

Старовинний рід Сакенів став відомими в Україні саме через цей палац. Більше століття тому в цьому місці стояв гарний маєток, альтанки, кінний завод, росли фруктові дерева. Після пожежі у 2000 році замок остаточно розвалився. Але навіть зараз цікаво подивитися на руїни, відпочити в лісі поблизу, а молодь навіть влаштовує там творчі фестивалі.

Київське море, с.Лютіж

Насправді це не море, а Київське водосховище, яке наповнили у 1964-66 роках. Але воно здається таким великим і безкраїм, що можна сидіти на березі й уявляти море. Піщаний пляж люблять відпочивальники, а у вітряну погоду деякі сміливці катаються на віндсерфах. Водночас на дні можна натрапити на нерозірвані снаряди часів II Світової, також пісок досі може зберігати радіоактивні часточки після вибуху на ЧАЕС.

Попри все, на Київському морі — чудове місце для відпочинку, небагато людей, велика площа пляжу. Можна порибалити, подихати свіжим повітрям і зробити красиві фото на обривах чи просто на березі.

Відпочити на природі біля Києва — це і час зекономити, і відпочити, і сил набратися. Бо їхати 12 годин в іншу частину країни на день — розвага не найлегша морально й фізично. Особливо, з маленькими дітьми. Київщина теж багата на нові локації, завжди можна підібрати улюблене місце десь вдалині, повісити гамак чи поставити намет і просто насолоджуватися природою.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua