Зберегти молодість і красу буде простіше, якщо після 25 років дотримуватися кількох простих правил

3322

Уявіть, що вам подарували ексклюзивний костюм, в якому ви абсолютно чарівні. Для того щоб він прослужив вам якомога довше, ви почнете доглядати за ним відразу ж, а не станете чекати появи плям і зачіпок, вірно? Ось і піклуватися про збереження молодості шкіри потрібно починати, коли вона ще свіжа і пружна.

Ми хочемо, щоб жінки залишалися прекрасними все своє життя, тому підготували для вас короткий посібник з догляду за молодою шкірою – після 25 років.

Правило № 1. Зберегти те, що є

© pexels.com

Ви ще молоді і прекрасні, тому вам не потрібні засоби, «які надають здорового вигляду», розгладжують зморшки, підтягують і взагалі призначені для якихось кардинальних змін у зовнішності. Ваше завдання – зберегти ту свіжість і пружність, яка дана природою.

  • Що потрібно робити: При оцінці необхідності того чи іншого засобу, лайфхака, процедури запитайте себе: зберігає або змінює? Якщо друге, то відкладіть це років на 10, не менше.

Правило № 2. Не допускати пересихання

© depositphotos.com

Зволоження – це мантра, з якою ви тепер повинні прокидатися і йти по життю. Зволоження в режимі 24/7/365, зсередини і зовні. Перші візуальні вікові зміни пов’язані саме з тим, що шкіра втрачає вологу. Ми не можемо відмінити цей процес, але уповільнити його цілком реально.

  • Що потрібно робити: На вашому туалетному столику повинні з’явитися засоби з гіалуроновою кислотою та іншими зволожуючими компонентами, а в сумочці – міст-спрей. І завжди пам’ятайте про підтримку водно-сольового балансу. Особливо розсіяним і зайнятим прийдуть на допомогу нагадування на смартфоні або спеціальні додатки (iOSAndroid). А для контролю вмісту води в організмі можна придбати домашній аналізатор складу тіла.

Правило № 3. Руками не чіпати

© depositphotos.com

Ваша краса протистоїть таким потужним силам, як час, гравітація, погана екологія та інші негативні зовнішні фактори, отже нема чого ускладнювати їй завдання і нищити здоров’я шкіри власними руками. Це не про вас? Окей, згадайте, коли ви в останній раз доторкнулися до свого обличчя – підперли долонею підборіддя або почухали ніс… А перед цим в руках був смартфон, або автомобільний кермо, або… та що загодно. Головне, ви перенесли на обличчя бруд. А може, ви ще й спите на животі?

  • Що потрібно робити:
  • Відучити себе торкатися до обличчя без особливої необхідності.
  • Не тріть очі навіть чистими руками – ви можете травмувати шкіру повік.
  • Придбайте шовкові наволочки і  міняйте їх 1-2 рази в тиждень – вони більш делікатно ставляться до вашого обличчя, аніж бавовна або сатин.
  • Після вмивання злегка протріть обличчя рушником, не розтираючи обличчя.
  • Виробіть звичку тримати телефонну слухавку на відстані від обличчя.
  • Будь-які механічні маніпуляції зі шкірою повинен проводити косметолог або ви самі, але тільки після консультації з лікарем-дерматологом і відповідно до його рекомендацій.

Правило № 4. Захищайтеся від сонця

© depositphotos.com

Скільки б не говорили косметологи і дерматологи про шкоду засмаги, але заради бронзової шкіри деякі спокусниці готові піти на будь-який ризик. А між тим спектр UVA, який проникає в глибші шари шкіри (в порівнянні з UVB), при постійному впливі на шкіру здатний потоншувати дермальний шар – той самий, що забезпечує структурну підтримку шкіри. Коли дерма слабшає, верхній шар – епідерміс – починає буквально сповзати. Все ще не готові відмовитися від засмаги? Тоді постарайтеся хоча б мінімізувати ризики.

  • Що потрібно робити:
  • Запам’ятайте головне правило: як тільки довжина вашої тіні стає меншою від вашого зросту, це сигнал про те, що час сховатися від сонця.
  • Подбайте про придбання якісної косметики з серії «до і після засмаги».
  • Підсильте в 1,5-2 рази інтенсивність зволожуючих процедур – звичайної програми вже буде недостатньо.
  • А найкраще полюбити свій природний відтінок шкіри і берегти його за допомогою сонцезахисного крему і крислатих капелюхів.

Правило № 5. Відмова від шкідливих звичок

© depositphotos.com

Шкідливі звички тому і називаються так, що завдають шкоди нашому здоров’ю. А оскільки шкіра швидко реагує на неполадки в організмі, то від згубних пристрастей страждає і наша краса. Після 25 років ви вже сформована особистість, вам немає потреби шкодити собі з підліткових «міркувань» (щоб виглядати круто, щоб вписатися в компанію і т. п.), Тому можна розслабитися і робити тільки те, що принесе користь особисто вам.

  • Що потрібно робити: Не варто починати нове життя з понеділка – мало хто здатний різко розвернутися на 180 градусів, і такі спроби часто призводять до невдачі. Починайте потроху. Наприклад, якщо звикли не спати до пізньої ночі і хочете нормалізувати режим сну, для початку навчіться лягати в один і той самий час, нехай це буде навіть 2:30, стежте, щоб не засиджуватися до 2:35. Коли звикнете до дисципліни, зможете пересунути час відбою на більш ранній. У мережі можна знайти багато технік по боротьбі зі шкідливими звичками – виберіть ту, що підійде вам.

Правило № 6. Регулярне очищення

© depositphotos.com

Більшість з нас живе не на альпійських луках, і протягом дня шкіра захищає нас від безлічі забруднень, мікробів і бактерій. Щоденний ритуал нашої подяки – ретельне і дбайливе очищення цієї мовчазної захисниці. І якщо вранці досить протерти її міцелляркою, то вечірньому вмиванню варто приділити більше уваги.

  • Що потрібно робити: Уважно читайте склад очисної косметики – виключіть зі свого арсеналу засоби на спиртовій основі. Незалежно від того, чи проводите ви багатоступеневу очистку або вмиваєтеся «по-швидкому», незмінно одне: ніколи не лягайте спати, не змивши макіяж. І, зрозуміло, ефективність догляду буде вищою, якщо підібрати програму по догляду вам допоможе лікар – при нинішньому розмаїтті засобів та їх форм легко помилитися.

Правило № 7. Якісна косметика

Уважно ставтеся до всього, з чим стикається ваша шкіра, особливо до косметики. Як правило, макіяж, нанесений з ранку, залишається з нами протягом всього дня, і весь цей час він впливає на нашу шкіру. А позитивно або негативно – це вже залежить від нас самих.

  • Що потрібно робити:
  • Купувати косметику за принципом «краще менше, та якісніше».
  • Для щоденного використання вибирати максимально полегшені форми тональних засобів – флюїд, розсипчасту пудру і т. п.
  • Щотижня мити пензлі і спонжі для макіяжу.
  • Правильно зберігати косметику.
  • Раз на півроку проводити генеральну ревізію термінів придатності всієї своєї косметики. Без жалю викидати прострочені засоби: здоров’я дорожче.

Правило № 8. Посміхайтеся

© depositphotos.com

Перші зморшки, які з’являються на обличчі, – мімічні. І після 50 років по обличчю людини нескладно вгадати її характер, адже найзвичніша емоція прилипає до нас, як маска. Отже задуматися про те, як вас будуть сприймати у зрілому віці, час вже зараз.

  • Що потрібно робити: Для «стирання» з обличчя небажаної міміки можна освоїти техніку релаксації, яка допоможе справлятися зі стресом і розслабляти лицьову мускулатуру. Крім того, виховуйте самодисципліну – привчіть себе час від часу прислухатися до відчуттів, чи не застигла чи на вашому обличчі напружена гримаса. І… посміхайтеся! Чим частіше і щиріше, тим вище ймовірність, що ваша привітна посмішка залишиться з вами надовго.

Правило № 9. Турбота не тільки про обличчя

© depositphotos.com

Звичайно, обличчя – це наша візитівка. Тому в гонитві за молодістю великий ризик зосередитися на догляді за особою і випустити з уваги не настільки помітні маркери віку. Які в майбутньому можуть помститися, зрадницьки видаючи ваш рік народження.

  • Що потрібно робити: Пам’ятати, що все вищесказане відноситься не тільки до обличчя, але і до шиї, області декольте і рук. Всі ці зони обов’язково потрібно м’яко очищати, тонізувати, зволожувати і берегти від зайвих фізичних впливів. Робіть гімнастику для овалу обличчя, подбайте про підтримку для грудей, користуйтеся у побуті господарськими рукавичками.

Правило № 10. Стиль життя

© Eat Pray Love / sonypictures.com

Якщо ви приймаєте рішення зберегти молодість шкіри якомога довше, це означає, що вам потрібно провести повну ревізію своїх звичок і стилю життя. Немає чарівної таблетки, прийнявши яку, ви зітрете з обличчя роки недосипу, стресу, тютюнового диму і нездорової їжі. Немає чудодійного крему, який «поверне на місце» шкіру, стоншену ультрафіолетом і травмовану жорстким скрабом. Турбота про себе не буде для вас тягарем, якщо стане природною частиною вашого повсякденного життя.

  • Що потрібно робити: Любити своє тіло, піклуватися про себе і прикрашати світ сяйвом своєї посмішки.


• не пропусти