Скоро настане новорічна ніч, і до столу за традицією прийнято подавати улюблений багатьма салат Олів’є. Ось кілька варіантів, які допоможуть урізноманітнити приготування цього салату.
Олів’є з яловичиною і яблуками
Для приготування страви тобі знадобляться: 300 г вареної яловичини, 130 г майонезу, 100 г консервованого зеленого горошку, 5 варених яєць, 4 варених картоплі, по 3 солоних огірка і варених моркви, цибулина, яблуко, чорний перець, сіль.
Наріж кубиками яловичину, моркву, картоплю, яйця, огірки, подрібни цибулю і обдай її окропом, обсуши горошок. Наріж кубиками яблуко, з’єднай всі продукти, поперчи і посоли, додай майонез, перемішай.
Олів’є з вареною ковбасою
Для приготування страви тобі знадобляться: варена ковбаса, яйця, картопля, солоні огірки, зелений горошок, морква, майонез, зелена цибуля, сіль.
Відвари продукти, почисти і наріж маленькими кубиками. Зелену цибулю подрібни, все перемішай і заправ майонезом.
Олів’є по-іспанськи
Для приготування страви тобі знадобляться: 2 картоплини, 3 яйця, мариновані огірки, морква, 2 банки тунця, майонез і сіль.
Розімни зварену картоплю виделкою, яйця натри на тертці. Огірки і моркву поріж кубиками. Змішай інгредієнти і додай шматочки тунця. Заправ салат майонезом і посоли за смаком. Прикрасити олів’є по-іспанськи можна оливками і червоним перцем.
Олів’є з печерицями
Для приготування страви тобі знадобляться: 200 грам печериць, 150 грам майонезу, по 4 солоних огірка, відварених яєць і картоплі, цибулина, варена морква, банка зеленого горошку.
Наріж кубиками яйця, картоплю, моркву, огірки, дрібно гриби і цибулю, обсмаж гриби з цибулею на олії. З’єднай всі інгредієнти, додай горошок, майонез і перемішай.
Олів’є з лососем
Для приготування страви тобі знадобляться: 2 яйця, 2 авокадо, 2 моркви, 200 грам солоного лосося, 200 грам замороженого горошку, 2 столові ложки червоної ікри, 2 свіжі огірки, 150 г майонезу, сіль, перець, зелень за смаком.
Відвари моркву і почисть. Звари вкруту яйця і теж почисть. Розморозь горошок. Великі інгредієнти поріж кубиками, змішай, приправ і відправ настоятися в холодильник.
Олів’є з перепелиними яйцями
Для приготування страви тобі знадобляться: 2 картоплини, 2 моркви, 2 свіжі огірки, 2 мариновані огірки, третина склянки замороженого зеленого горошку, 200 г відвареної телятини або мови, 8 перепелиних яєць, зелена цибуля, 2 столові ложки майонезу, 2 столові ложки сметани, сіль і перець за смаком.
Запеки в духовці картоплю і моркву, очисть. Відвари перепелині яйця, розморозь горошок.Наріж інгредієнти однаковими кубиками, цибулю подрібни. Все перемішай і приправ майонезом зі сметаною, посолити.
Олів’є з каперсами та індичкою
Для приготування страви тобі знадобляться: 400 г філе індички відвареного, 300 г майонезу, 150 г консервованого зеленого горошку, 100 г консервованих каперсів, 5 шт. пір’я зеленої цибулі, по 4 варені яйця і картоплі, 2 свіжих огірка, 1 варена морква.
Філе індички відвари, наріж дрібними кубиками, також наріж моркву, картоплю, огірки. Обсуши каперси і горошок, з’єднай з іншими продуктами, додай майонез і перемішай.
Джерело: foodandmood