Як приготувати смачні курячі котлети: 9 оригінальних рецептів, які стануть улюбленими

3670

Як приготувати смачні курячі котлети: 9 оригінальних рецептів, які стануть улюбленими

Сьогодні ми поділимося з вами дев’ятьма оригінальними рецептами, які перетворять звичайні курячі котлети в неповторну смакоту. З цими ідеями ви зможете порадувати себе і свою родину смачними стравами, які точно стануть улюбленими.

У цій підбірці є ідеї для кожного смаку. Від класичних курячих котлет зі смаженим хрустким паніруванням до витончених котлет зі смаком свіжих трав та прянощів. Ми також поділимося з вами деякими несподіваними комбінаціями інгредієнтів, які допоможуть розширити гастрономічні горизонти.

Прості курячі котлети

Прості курячі котлети

Котлети за цим рецептом готуються дуже просто. Вони виходять ніжними та ароматними.

Час приготування – 40 хв.

Інгредієнти:

  • Хліб – 100 г;
  • Молоко – 1 склянка;
  • Курка – 500 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Вершкове масло – 3 ст.л;
  • Панірувальні сухарі – 100 г;
  • Соняшникова олія – 4 ст.л;
  • Яйця – 1 шт.

Приготування:

  1. Замочіть білий хліб у молоці. Коли хліб набухне, відіжміть його.
  2. Вимийте курку, обсушіть та відокреміть м’ясо від кісток. Прокрутіть куряче м’ясо разом із розмоченим хлібом через м’ясорубку.
  3. Отриманий фарш посоліть, додайте розтоплене масло, яйце і ретельно перемішайте. Зліпіть котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
  4. Обсмажте їх на олії приблизно по 6-7 хвилин з кожного боку.

Котлети по-київськи з сиром та зеленню

Котлети по-київськи з сиром та зеленню

Соковите, ніжне куряче філе з ароматною вершковою начинкою та хрусткою скоринкою. Щоб приготувати ці котлети, доведеться трохи попрацювати, але результат вартий того.

Час приготування – 1 год 30 хв.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 20 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кріп, петрушка – за смаком;
  • Твердий сир – 20 г;
  • Куряче філе – 1 шт;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Борошно – 3 ст.л;
  • Яйце – 1 шт;
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
  • Соняшникова олія – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Приготуйте начинку. Для цього змішайте м’яке вершкове масло з рубаним часником, подрібненою зеленню та тертим сиром. Сформуйте з цієї суміші два однакових брусочки і покладіть у морозилку на 15 хвилин.
  2. За цей час відокремте мале куряче філе від великого, розріжте кожне з них вздовж. У вас вийде чотири смужки для двох котлет. Накрийте філе харчовою плівкою і відбийте, потім посоліть і поперчіть. Тепер можна розпочинати формування котлет. Щільно загорніть начинку у відбите мале філе, а потім це все – у велике.
  3. Після цього обваляйте їх у борошні, потім у збитому яйці і наприкінці – в сухарях.
  4. Заберіть котлети в морозилку ще на 15 хвилин і знову повторіть панірування так само, як у попередньому кроці.
  5. Обсмажте котлети на олії до утворення хрусткої скоринки. Потім відправте їх у розігріту до 200 градусів духовку ще на 20 хвилин.

Котлети з курки та гречки

Котлети з курки та гречки

Спробуйте розбавити м’ясний фарш простою крупою, щоб вийшло ще ситніше.

Час приготування:

  • Загальний – 1 год;
  • Активний – 20 хв.

Інгредієнти:

  • Гречка – 60-70 г;
  • Сіль – пів чайної ложки +для варіння;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Курячий фарш – 450-500 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Перець мелений – за смаком;
  • Панірувальні сухарі – 100 г;
  • Соняшникова олія – 3-4 ст. л.

Приготування:

  1. Гречку відваріть у підсоленій воді 20 хвилин. Остудіть.
  2. Цибулю подрібніть ножем або в блендері. Змішайте фарш із гречкою, цибулею, яйцем, сіллю та перцем.
  3. Сформуйте дрібні котлети. Обваляйте в панірувальних сухарях і струсіть надлишки.
  4. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні.
  5. Обсмажуйте котлети з курки та гречки приблизно по 5–6 хвилин із кожного боку.

Курячі котлети в духовці зі сметанно-молочним соусом

Курячі котлети в духовці зі сметанно-молочним соусом

Після такого запікання котлети з курячого фаршу виходять особливо ніжними та соковитими, а аромат готової страви просто чудовий.

Час приготування – 1 год 25 хв.

Інгредієнти для котлет:

  • Батон з висівками – 100 г;
  • Вода – 100 мл;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Курячий фарш – 650 г;
  • Сіль, перець – за смаком;

Інгредієнти для соусу:

  • Часник – 1 зубчик;
  • Сметана – 2 ст.л;
  • Молоко – 250 мл;
  • Паприка – ¹⁄₄ ч. л;
  • Італійські трави – ¹⁄₂ ч. л;
  • Сіль, зелень – за смаком.

Приготування:

  1. Хліб замочіть у питній воді на 10 хвилин. Потім відіжміть і пропустіть через м’ясорубку разом із цибулею. Змішайте з фаршем, сіллю та перцем.
  2. Відбийте фарш об стіл, щоб маса вийшла одноріднішою. Заберіть у холодильник на півгодини.
  3. Сформуйте котлети та викладіть їх у форму для запікання.
  4. Пропустіть часник через прес і змішайте з рештою інгредієнтів для соусу.
  5. Залийте котлети соусом у формі. Запікайте приблизно 30–40 хвилин за температури 160–180 °С. Перед подачею посипте рубаною зеленню.

Рубані котлети з курячої грудки

Рубані котлети з курячої грудки

Це дуже прості, соковиті та смачні котлети. А щоб вийшло ще смачніше, додайте улюблених спецій.

Час приготування – 25 хв.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Хліб – 1 шматочок;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль, перець – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Приготування:

  1. Курячі грудки наріжте маленькими шматочками. Цибулю дрібно порубайте. Хліб замочіть у молоці на 5 хвилин, потім відіжміть.
  2. Змішайте все з яйцем, посоліть і поперчіть. Сформуйте невеликі котлети.
  3. Обсмажуйте котлети в сковороді з розігрітою олією до рум’яної скоринки з обох боків приблизно по 5 хвилин.

Курячі котлети з гарбузом

Курячі котлети з гарбузом

Вони виходять надзвичайно ніжними, з незвичайними яскравими нотками гарбуза.

Час приготування:

  • Загальний – 40 хв;
  • Активний – 20 хв.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 250 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Часник – 2 зуб;
  • Курячий фарш – 800-900 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Сіль – 1 ч.л;
  • Перець – за смаком;
  • Борошно – 1-2 ст.л;
  • Вода – 50-70 мл.

Приготування:

  1. Гарбуз натріть на великій тертці або подрібніть у блендері разом з цибулею і злегка відіжміть. Часник пропустіть через прес.
  2. Змішайте фарш з гарбузом, яйцем, цибулею, часником, сіллю та перцем. Якщо фарш виходить занадто рідким, додайте трохи манної крупи.
  3. Сформуйте невеликі котлети і злегка обваляйте у борошні. Злегка змочуйте руки водою, щоб фарш не прилипав. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажуйте котлети по 5-6 хвилин із кожного боку.
  4. Додати трохи води, накрити кришкою і залишити на невеликому вогні ще на 7-10 хвилин.

Курячі зрази з грибами та сиром

Курячі зрази з грибами та сиром

Набридли звичайні котлети? Спробуйте приготувати їх із ароматною начинкою.

Час приготування:

  • Загальний – 1 год;
  • Активний – 25 хв.

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 250-300 г;
  • Цибуля – 2 шт;
  • Олія – 3-4 ст.л;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Сир – 60-80 г;
  • Куряче філе – 600-700 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Панірувальні сухарі – 100 г + 1 ст. л.

Приготування:

  1. Гриби та одну цибулину наріжте невеликими шматочками.
  2. Розігрійте сковороду середньому вогні. Упродовж кількох хвилин обсмажте гриби, щоб випарувалася вся рідина.
  3. Додайте ложку олії та цибулю. Готуйте все разом 4-5 хвилин. Посолити, поперчити і остудити. Потім змішайте це все із тертим сиром.
  4. Філе та другу цибулину наріжте шматочками середнього розміру. Подрібніть у блендері разом із яйцем. Додайте сіль, перець та ложку сухарів. Добре перемішайте.
  5. Візьміть частину фаршу і зробіть коржик. У центр покладіть начинку та заліпіть краї. Висипте на тарілку 100 г сухарів і обваляйте заготовку. Так само зробіть інші зрази. Також можна обваляти їх у борошні, а не в сухарях.
  6. У сковороді розігрійте масло на трішки більшому вогні, ніж середній. Обсмажуйте зрази до рум’яної скоринки з обох боків.

Курячі котлети із сирною начинкою

Курячі котлети із сирною начинкою

Перед цими рум’яними котлетами з ніжного філе і начинкою з розплавленого сиру просто неможливо встояти.

Час приготування:

  • Загальний – 1 год;
  • Активний – 15 хв.

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля – 250 г;
  • Курячий фарш – 550 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Сир – 180 г;
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки.

Приготування:

  1. Подрібніть у блендері цибулю. Змішайте фарш із цибулею, сіллю та перцем. Заберіть у холодильник на 20–30 хвилин.
  2. Візьміть трохи фаршу і сформуйте коржик. У центр покладіть сир та загорніть, формуючи котлету з начинкою. Так само зробіть інші котлети.
  3. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажуйте котлети приблизно по 6-8 хвилин із кожного боку. Коли перевернете, накрийте посуд кришкою.

Курячі котлети з сиром та кабачками

Курячі котлети з сиром та кабачками

Чудове поєднання курятини, сиру та кабачків.

Час приготування:

  • Загальний – 45 хв;
  • Активний – 15 хв.

Інгредієнти:

  • Невеликі кабачки – 2 шт;
  • Сіль – 2 ч. л;
  • Курячий фарш – 450-500 г;
  • Рікотта – 220 г;
  • Яйце – 1 шт;
  • Часник – 2 зуб;
  • Зелена цибуля – 3-5 стеблин;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Олія – для смаження.

Приготування:

  1. Кабачки натріть на великій тертці. Посипте чайною ложкою солі та залиште на 10–15 хвилин. Після цього відтисніть зайву рідину.
  2. Змішайте кабачки з фаршем, сиром, яйцем, подрібненим часником, рубаною цибулею, сіллю та перцем. Сформуйте невеликі котлети.
  3. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Викладіть котлети та приблизно за 4 хвилини обсмажте до рум’яності з одного боку. Переверніть та готуйте під кришкою ще 4 хвилини або трохи довше.