11 найочікуваніших кінопрем’єр

2392

Буває, ще до виходу кінопроекту зрозуміло, що кінотеатри та сервіси стрімінгових платформ тріщатимуть від навали відвідувачів. Серед майбутніх кіноновинок таких виявилося більш ніж достатньо. На екранах з’являться як нові цікаві проекти, так і раптово повернуться старі, що вже полюбилися глядачам.

«Не дивися вгору», 2021 р.

(Dont Look Up)

У проекті задіяні занадто гучні імена, щоб його пропускати. У зйомках візьмуть участь Леонардо Ді Капріо, Дженніфер Лоуренс, Тімоті Шаламов, Кейт Бланшетт, Меттью Перрі та Меріл Стріп. Але дивитися вгору все-таки треба, а чому – нам розкажуть двоє вчених (Ді Капріо і Лоуренс), які намагаються попередити людство про наближення метеориту. Але це комедія, тому їм буде ой як непросто. Поки більше нічого не відомо, однак побачити такий склад акторів в одному фільмі вже не терпиться.

«Декстер», 9-й сезон, вересень 2021 р.

(Dexter)

Багато глядачів скаржилися на фінал 8-го сезону, вважаючи, що творці зіпсували кінцівку серіалу, проте 7 років потому виявилося, що це зовсім не кінцівка. Декстер Морган у виконанні Майкла Холла повернеться на екрани вже менш ніж за рік. Нас очікує 10 епізодів, а їхнім шоураннером виступить Клайд Філліпс, який працював над першими 4 сезонами (які отрималинайвищі оцінки). Про сюжет поки нічого не відомо, але, судячи з усього, чарівному маніякові не вдалося надовго сховатися.

«Веном: Нехай буде Карнаж», червень 2021 р.

(Venom: Let There Be Carnage)

Напівгерою, напівзлодію у виконанні Тома Харді у новій частині доведеться протистояти Карнажу – такому ж симбиоту, тільки набагато злішому. Ускладнить ситуацію те, що Карнаж намагатиметься схилити Венома на свій бік, щоб разом займатися безчинствами, а той, як ми знаємо, ласий на такі справи. Ще мережею шириться чутка, що у сцені після титрів Веном побачить у новинах Людину-павука і вирішить познайомитися з ним особисто.

«Син», осінь 2021 р.

(The Son)

Зйомками міні-серіалу за романом норвезького письменника Ю. Несбі «Син» займеться Дені Вільнєв, визнаний критиками найкращим режисером десятиліття. На головну роль затверджений не менш талановитий Джейк Джилленхол. Ці хлопці вже працювали разом над фільмом «Полонянки» (що викликав захват у глядачів) і картиною «Ворог», яка, на жаль, багатьом здалася надто складною. Судячи з усього, нас чекає потужний трилер, так як Дені завжди майстерно знімає напружені фільми, а Джейк з душею підходить до подібних ролей.

«Морбіус», березень 2021 р.

(Morbius)

Джаред Лето знову вирішив спробувати себе в екранізації коміксів, але цього разу в нього буде набагато більше екранного часу, аніж у «Загоні самогубців». Він зіграє доктора, який намагається знайти ліки від своєї рідкісної хвороби, проте випадково перетворює себе на вампіра. З відомих акторів у фільмі також можна буде побачити Метта Сміта («Доктор Хто»), Джареда Харріса («Чорнобиль») і Майкла Кітона («Бердмен»).

«Варта», січень 2021 р.

(Guards)

Канал BBC анонсував новий проект, який вийде під час новорічних свят. Це буде кіноадаптація комедійного фентезі-роману Террі Пратчетта «Варта! Варта!». Дія відбувається у всесвіті, де пліч-о-пліч з людьми живуть вампіри, гноми, перевертні, тролі та інші міфічні істоти. І всі вони борються за свої права. За романом вже намагалися ставити спектаклі і робити ігри, але цього разу підхід більш грунтовний.

«Опівнічне небо», грудень 2020 р.

(The Midnight Sky)

Ближче до кінця року на Netflix вийде фантастичний трилер Джорджа Клуні з ним же у головній ролі. На Землі сталася страшна катастрофа, і бородатому Августину із загадковою дівчинкою Айріс доведеться залишитися удвох на станції в постапокаліптичній Арктиці. Їм потрібно буде знайти спосіб зв’язатися з космічним кораблем, який повертається з Юпітера і не знає про катастрофу. Капітана корабля зіграє красуня Фелісіті Джонс.

«Легенда про Зеленого лицаря»

(Green Knight)

Фентезійна пригода розповість глядачам про впертого племінника короля Артура, який вирішує будь-що битися із Зеленим лицарем і вирушає за ним в небезпечну подорож через прокляті землі. Головного героя зіграв Дев Патель, а героїню – Алісія Вікандер. Фільм вже повністю готовий, але дату виходу ми поки не знаємо. Можливо, він з’явиться на екранах вже цьогоріч.

«Відьмак», 2-й сезон, друга половина 2021 р.

(The Witcher)

Гучний серіал за циклом романів Анджея Сапковського побачить продовження у другій половині 2021 року. Глядачі, яким не сподобалася плутанина з часом в 1-му сезоні, можуть видихнути спокійно: 2-й буде більш лінійним. Проблема була в тому, що творці намагалися вмістити у 8 серіях 2 книги, одна з яких являє собою збірник оповідань про пригоди Геральта. Тепер проблем у них повинно бути менше, чого не скажеш про Геральта, Йенніфер і Цірі, адже далі сюжет книг набирає стрімкіших обертів.

«Вічні», жовтень 2021 р.

(The Eternals)

У жовтні 2021 року можна буде знову побачити в одному кадрі братів Робба Старка (Річард Медден) і Джона Сноу (Кіт Герінґтон) з «Гри престолів», а також Анджеліну Джолі і Сальму Хаєк. Дія фільму розшгортатиметься у всесвіті Marvel. Після безчинств Таноса на світло вирішили вийти надлюди, що володіють суперздібностями не гіршими, ніж у Месників. Що з цього вийде, поки неясно, але раз не пошкодували коштів на підбір акторів, то і екшен напевно буде на високому рівні.

«Афера по-голлівудськи», листопад 2020 р.

(The Comeback Trail)

Є в нашому списку й картина, яку довго чекати не доведеться. «Афера по-голлівудськи» вийде вже зовсім скоро, і подивитися там є на що. У зйомках комедії взяли участь ветерани кіно Роберт Де Ніро, Морган Фрімен і Томмі Лі Джонс, а для любителів молодших зірок там є Еміль Хірш і Зак Брафф. Сюжет відразу натякає, що нам буде над чим посміятися: продюсер (Де Ніро) заборгував велику суму босові мафії (Фрімен) і намагається підлаштувати випадкову загибель свого актора (Лі Джонс), щоб отримати страхову виплату.



• не пропусти