Топ-5 видовищних морських фільмів, які вражають

9920

Моря і океани ваблять своїми просторами та красою. Їх води стають місцем дії для творів найрізноманітніших жанрів – від пригод до жахів. І саме ТОП-5 морських фільмів редакція нашого сайту зібрала в даній збірці.

1. Життя Пі (Life оf Pi, 2012)

Красива і чарівна стрічка про хлопчика на ім’я Пі, який разом із родиною був змушений покинути Індію. Але на півдорозі до Канади їх судно зазнало аварії, а врятуватися вдалося лише йому. Він залишився в одному човні з бенгальським тигром та іншими тваринами посеред вод, які здаються нескінченними.

2. Проти шторму (The Finest Hours, 2016)

Ця стрічка заснована на реальних подіях 1952-го року, коли в самому епіцентрі шторму берегові охоронці намагалися врятувати екіпаж двох танкерів. І в їхньому розпорядженні були тільки дерев’яні човни.

3. У серці моря (Heart of the Sea, 2015)

Американський корабель Ессекс, команда якого складалася із двадцяти чоловік, у 1819-му році вирушив на китобійний промисел. Але раптово на них напав величезний кашалот, після чого вони змушені були протягом трьох місяців боротися за своє життя посеред океану.

4. Пірати Карибського моря: На дивних берегах (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, 2011)

Четверта частина культової саги, в якій капітану Джеку Горобцю, що шукає джерело вічної молодості, доведеться зіткнутися з жінкою із минулого. Через неї він потрапляє на корабель Чорної Бороди, не знаючи, що для нього страшніше – колишня дама серця або небезпечний ворог.

5. Аквамен (Aquaman, 2018)

Артур Каррі з дитинства помічав, що має якийсь зв’язок із жителями морських глибин. І виявилося, що він – напівлюдина-напіватлант, який є спадкоємцем трону Атлантиди. От тільки на нього претендує і його рідний брат, який готується розв’язати війну між світами.